استانداردها و نمادها

   وضع قوانین و مقرارت برای تعیین کیفیت و مشخصات مطلوب یک کالا یا خدمات را استاندارد می‌گویند. استانداردها دارای چهار محور کاملا مجزا، یعنی ماهیت محصولات، امور مدیریتی، ارزیابی‌ و انطباق‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی می‌باشند. استانداردها بر حسب گستردگی دامنه تحت پوشش، دارای پنج سطح کارخانه‌ای، شرکتی (جامعه‌ای)، ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی هستند. استاندارد کارخانه‌ای توسط یک کارخانه برای استفاده در همان واحد تدوین می‌شود. البته گاهی کارخانجات، شرکت ها یا تشکیلاتی که در یک زمینه خاص فعالیت می‌کنند، از طریق ایجاد یک جامعه یا انجمن، استانداردهای خاص خود را تدوین می‌کنند مانند انجمن جوشکاری آمریکا (AWS). استاندارد ملی توسط موسسه استاندارد در یک کشور با توجه به تمام شرایط خاص همان کشور مانند اقتصادی، اجتماعی، علمی و فنی تهیه می‌شود.

متداول ترین نمادهای مورد استفاده در زیر ارائه شده اند. هرکدام از این علائم نشان دهنده پیامی هستند.

ISO 9001 : سیستم مدیریت کیفیت

ISO 9004 : مدیریت برای موفقیت پایدار سازمان و رویکرد مدیریت کیفیت

ISO 14001 : سیستم مدیریت کیفیت زیست محیطی

OHSAS 18001 : سیستم مدیریت ایمنی شغلی

ISO 22000 : سیستم مدیریت کیفیت بهداشت و ایمنی مواد غذایی

ISO 27001 : سیستم مدیریت امنیت اطلاعات

ISO 10002 : سیستم مدیریت بازخورد شکایات مشتریان

ISO 10004 : سیستم مدیریت بازخورد رضایت مشتریان

ISO 50001 : سیستم مدیریت انرژی

ISO 26000: سیستم مدیریت کیفیت در زمینه مسئولیت اجتماعی

ISO 3834: سیستم مدیریت کیفیت در زمینه جوش

ISO/TS 16949: سیستم مدیریت کیفیت در صنایع خودرو

ISO/TS 29001: سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت گاز پتروشیمی

ISO 10015: سیستم مدیریت کیفیت در زمینه آموزش

ISO 17025: سیستم مدیریت کیفیت در آزمایشگاه های آزمون

ISO 15189: سیستم مدیریت کیفیت در آزمایشگاههای پزشکی

ISO 10668: سیستم مدیریت کیفیت در زمینه ارزشگذاری برند

ISO 31000: سیستم مدیریت ریسک پذیری

ISO 50001: سیستم مدیریت انرژی

ISO 20000: سیستم مدیریت در تکنولوژی اطلاعات

HACCP : تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی

GMP : روش های خوب ساخت در حوزه های مواد غذایی ، دارویی

HSE : ایمنی و بهداشت حرفه ای

IMS : سیستم مدیریت کیفیت یکپارچه

CE : مجوز صادرات محصول به اروپا

FDA : مجوز صنایع غذا و دارو آمریکا

HALAL : نشان غذای حلال

BRC : سیستم مدیریت غذای سالم مربوط به کشور انگلستان

SFBB : غذای سالم ، کسب و کار بهتر ، مخصوص رستوران ها و فست فودها

IWA 1: استاندراد مراکز درمانی

IWA: استاندارد مراکز آموزشی

ISO 14298: استاندارد صنعت چاپ

ISO 2846: استاندارد تکنولوژی گرافیک و رنگ

ISO 14268: استاندارد چرم

ISO 9707: استاندارد نشریات و مجلات

ISO 10713: استاندارد طلا 

ISO 1681: ایزو ساختمان و طراحی داخلی

ISO 388: استاندارد شرکتهای پیمانکاری راه و ساختمان

ISO 2848 : استاندارد شرکتهای پیمانکاری راه و ساختمان

ISO 13569 : استانداردهای موسسات مالی

ISO 21827 : استانداردهای امنیت اطلاعات

ISO 18513 : استانداردهای صنعت توریسم و هتل

ISO 22301 : استاندارد امنیت اجتماعی

اطلاعات تکميلي