چاپ کردن این صفحه

تصفیه پساب کارواش‌ها و باس‌واش‌ها با هدف صرفه‌جویی در مصرف آب

   تصفیه پساب به روش زیست‌پالایی تسریع یافته بایوجمی به صورت هم‌افزایی توسط دو شرکت دانش‌بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان انجام می‌شود. اساس کار این روش تصفیه، تنظیم پارامترهای بیوالکتریک پساب با تزریق محرک زیستی تولیدشده بر مبنای مواد آلی است که در آن بدون استفاده از پروسه‌های هوادهی مرسوم، با یک عملیات زیست‌پالایی سریع، آلاینده‌ها به سرعت کاهش می‌یابند.

دکتر مهدی کشمیری، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اعلام این موارد افزود: تصفیه پساب به روش زیست پالایی تسریع یافتهبایوجمی به صورت اقتصادی و اثربخش از میزان آلودگی‌ها می‌کاهد و ارزش‌افزوده نیز ایجاد خواهد کرد.

همچنین دکتر فرشید سهیلی، مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و یکی از مجریان طرح با بیان اینکه مهم‌ترین مزیت این طرح افزایش سرعت زیست‌پالایی است، گفت: در حالت طبیعی برای تبدیل و فرآوری پساب‌ها به مدت زمان بسیار زیادی نیاز است و وجود هواده‌ها که مصرف انرژی بالایی دارند، ضروری است.

وی افزود: در این روش، با فراهم‌سازی شرایط خاص توسط این فناوری، زمان واکنش‌ها بسیار کوتاه شده و با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر (نورخورشید) هزینه‌های اجرایی نیز به حداقل می‌رسد.

در ادامه اصغر حجتی، مدیرعامل دیگر شرکت دانش‌بنیان مستقر در این شهرک و دیگر مجری طرح گفت: این شرکت با بکارگیری فناوری بایوجمی در فرآیند تصفیه پساب کارواش‌ها و باس‌واش‌ها، موجب صرفه‌جویی در آب مصرفی شده است.

وی افزود: این مزیت باعث می‌شود علاوه بر حذف آلودگی‌های زیستی، 95 درصد پساب تولیدی پس از فرآوری مجدد به چرخه شستشو برگردد.

حجتی اعلام کرد: باس‌واش اتوبوسرانی شاهین‌شهر به عنوان اولین سازمانی که از این تکنولوژی استفاده می‌کند، به مدت 18 ماه است که تعویض آبی نداشته و پساب تصفیه‌شده در این سیستم در چرخش است.

وی ادامه داد: پس از آن اتوبوسرانی اصفهان و چند سازمان دیگر این تکنولوژی را در سیستم‌های تصفیه پساب خود استفاده کرده‌اند و کاربرد این فناوری رو به پیشرفت است.

بر اساس این گزارش، این دو شرکت،‌ از  شرکت‌های دانش‌بنیان موفق شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان هستند که توانسته‌اند تصفیه پساب به روش زیست‌پالایی تسریع یافته بایوجمی را به صورت مشترک عملیاتی کنند.

اطلاعات تکميلي