آهنربای تک قطبی + ویدئو

   برخلاف بار الکتریکی، بارهای مغناطیسی در طبیعت به صورت منفرد یافت نمی‌شوند. به عبارت دیگر ظاهراً تک قطبی مغناطیسی وجود ندارد. مشابه ذرات باردار الکتریکی که منبع میدان الکتریکی هستند انتظار داریم که اگر تک قطبی مغناطیسی نیز وجود داشته باشد، میدان مغناطیسی تولید کند. در سال ۱۹۳۱ دیراک وجود چنین ذراتی را پیشنهاد کرد که به طور ذاتی منبع تولید میدان مغناطیسی بوده و آنها را تک قطبی مغناطیسی نام گذاشت. هرچند قبل از وی نیز بحث‌هایی در زمینه تک قطبی مغناطیسی بطور پراکنده مطرح بود.

 

Untitled-11_copy.jpg

 

   بنابر نظر دانشمندان بار مغناطیسی تک قطبی وجود ندارد و در صورتی که یک آهن ربا را به هر تعدادی که بخواهیم تقسیم کنیم تمام قطعات دارای قطب Nو S هستند و اگر آنها را نیز به هم وصل کنیم در نهایت یک قطب N و یک قطب S بدست می آید.

 2011110913185253_010.jpg

 

   اما اخیرا دانشمندان آهن رباهایی را ساخته اند که دارای یک تک قطب ثابت است. به بیان دیگر این آهن ربا ها یا دارای قطب N هستند و یا دارای قطب S. ساخت این آهن رباها بسیار ساده است و می توان با یک آزمایش ساده آن را تهیه کرد.

 

روش ساخت آهن ربای تک قطبی

   در صورتی که آهن ربای معمولی (دارای قطب N و S) را تا دمای انجماد سرد کنیم می توانیم با تقسیم آن به دو نیم، آهن ربای تک قطبی N و آهن ربای تک قطبی S را ایجاد نماییم. حال در صورتی که این دو تک قطبی جدا از هم را به هم بچسبانیم بلافاصله هر کدام از آن ها تبدیل به یک آهن ربای دو قطبی کامل می شود.

   مشکل این آهن رباها در حال حاضر ناپایدار بودن آن هاست. این آهن رباها تمایل به تبدیل شدن به دو قطبی را دارند.

فیلم روش ساخت در پیوست می باشد.

 

کاربرد آهن رباهای تک قطبی

   همانطور که در فیلم پیوست مشاهده می شود، به کمک این آهن رباها می توان موتورهای الکتریکی تولید کرد که بدون نیاز به انرژی اولیه و تا مدت های طولانی بدون توقف تولید انرژی الکتریکی کنند.

اطلاعات تکميلي

  • حوزه کاربرد: استفاده از آهنربای تک قطبی در موتورهای الکتریکی

آهنربای تک قطبی + ویدئو