کتاب مدیریت انرژی در ساختمان

جهت دسترسی به فایل کتاب یا نرم افزار عضو شوید.
چکیده

   در دنیای امروز مدیریت و بهینه سازی مصرف این حامل انرژی هم از نقظه نظر حفظ و سیادت از منابع انرژی و هم از نظر كاهش آلودگی های محیط زیست بسیار حائز اهمیت می باشد. اغلب كشورهای توسعه یافته بدلیل ضرورت این موضوع نسبت به امضاء تفاهم نامه ها و پروتكل های بین المللی و رعایت مفاد آن در چهارچوب تعهدات فی مابین اقدام نمودة و در راستای كاهش مصرف این نوع سوخت ها و آلاینده های حاصل از آنها موظف به اجرای تمهیدات گسترده ای در بخش های مختلف مصرف شده اند. در كنار اعمال روش های مدیریت مصرف انرژی حرارتی  بررسی امكان جایگزینی حاملهای انرژی تجدیدشونده مانند: انرژی خورشیدی، باد و زمین گرمایی نیز در اهداف مطالعات و تحقیقات كشورها قرار گرفته است. در كشور ما نیز علی رغم تصور عمومی نسبت به اینكه كشور از نظر منابع سوخت فسیلی (نفت و گاز) غنی می باشد ولیكن با توجه به گفته های بالا ضرورت اعمال مدیریت و بهبود كارآیی مصرف این حامل انرژی منتفی نمی گردد. اما برای اعمال روش ها و راهكارهای مناسب در این خصوص ابتدا باید مصرف كننده های این نوع حامل انرژی را شناسایی نمود. سوخت های فسیلی اعم از اینكه در نیروگاه ها برای تولید برق مورد مصرف قرار می گیرند، در بخش هایی مانند صنعت، خانگی و تجاری نیز مورد استفاده روزمره می باشند. مصرف سوخت های فسیلی بطور مستقیم در سیستم های تولید حرارت به شكل گرم كردن هوا، آب و سایر سیالات حامل انرژی حرارتی كاربرد داشته و از جمله این المان ها می توان به دیگهای بخار، آبگرم، كوره های صنعتی و مشعل ها و ... اشاره نمود. در مجموعة حاضر ضمن شناسایی هر یك از تجهیزات فوق، روش ها، تكنولوژی ها و راهكارهای مناسب در بهینه سازی و كاهش مصرف انرژی حرارتی در این نوع تجهیزات مصرف كننده سوخت و انرژی حرارتی، ارائه گردیده است.

   در مجموعة حاضر در كنار تئوری محاسبات، سعی شده تا با طرح مثال ها و نمودارهای واقعی صرفه جویی انرژی به شكل كاربردی مطرح گردد. در این مرجع به تفضیل پتانسیلهای صرفه جویی انرژی حرارتی در مصر ف كنندگان نهایی مانند: مشعل ها، دیگ های بخار، دیگ های آبگرم، كور ه های صنعتی، تجهیزات تأمین گرمایش ساختمانها مورد بررسی قرار گرفته و روشهای مختلف كاهش هزینه و انرژی با تجربیات حاصل از انجام چندین ممیزی در صنایع و انواع ساختمانها توسط گروه مؤلف ارائه گردیده است.
   در كنار مسائل مربوط به صرفه جویی انرژی به مطالب جدیدی مانند سیستم های بازیافت حرارت و تولید همزمان برق و حرارت  كه هم اكنون در كشور زمینه های مطالعاتی بسیاری پیدا نموده، پرداخته شده است.

اطلاعات تکميلي