انتقال ویروس کرونا از طریق هوا

ویروس کرونا چیست؟

ویروس‌های کرونا خانواده بزرگی از‌ ویروس‌ها هستند که می‌توانند حیوانات و انسان‌ها را بیمار کنند. تعداد زیادی از ویروس‌های کرونا که تاکنون شناخته‌شده‌اند، موجب ابتلا به طیفی از عفونت‎های دستگاه تنفسی در انسانها می‌شوند. که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری‌های شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند. ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است عامل ابتلا به بیماری کووید-19 است.

 

ویروس کرونا

کووید-19 چیست؟

ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است موجب بیماری عفونی کووید-19 می شود. این ویروس نوظهور و بیماری ناشی از آن، تا قبل از شروع طغیان اخیر در دسامبر سال 2019 در شهر ووهان،کشور چین، ناشناخته بود.

 

ویروس کرونا

 

علائم کووید-19 چیست؟

تب، خستگی و سرفه‌های خشک رایج‌ترین علائم ابتلا به بیماری کووید-19 هستند. بعضی از بیماران ممکن است علائم دیگری مثل درد و کوفتگی، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال داشته باشند. این علائم معمولا خفیف هستند و شروع آن‌ها تدریجی است. برخی از افراد مبتلا ممکن است هیچ یک از علائم بیماری را تجربه نکرده و احساس ناخوشی نکنند. بیشتر مبتلایان (حدود 80 درصد) بدون نیاز به درمان خاصی بهبود پیدا می‌کنند. تقریباً از هر 6 نفر مبتلا به کووید-19، یک نفر به شدت بیمار شده و دچار تنگی نفس می‌شود. در سالمندان و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مثل فشار خون بالا، بیماریهای قلبی یا دیابت دارند، احتمال وخامت بیماری بیشتر است. کسانی که علائم تب، سرفه و تنگی نفس دارند باید به پزشک مراجعه کنند. صدها دانشمند از کشورهای مختلف جهان در نامه‌ای تصریح کردند شواهد زیادی وجود دارد دال بر اینکه ذرات ویروس کرونا تا بدان حد ریز هستند که از طریق هوا جابجا می‌شوند و از این طریق می‌توانند مردم را آلوده کنند. از همین رو سازمان بهداشت جهانی باید توصیه‌های خود را برای مقابله با این ویروس تغییر دهد. در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده ویروس کرونا در وهله اول از طریق ارتباط اشخاص با یکدیگر و از طریق انتقال از بینی یا دهان منتقل می‌شود.

 

ویروس کرونا

 

 

این امر نیز از طریق سرفه، عطسه یا صحبت کردن رخ می‌دهد. اما ۲۳۹ محقق از ۳۲ کشور جهان در نامه سرگشاده خود خطاب به سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده‌اند شواهدی در اختیار دارند دال بر اینکه ذرات کرونا آن قدر کوچک هستند که از طریق هوا منتقل می‌شوند و برای جابجایی آنها نیازی به عطسه و سرفه و صحبت کردن هم نیست.

 

 

ویروس کرونا

 

تنها کافی است فردی با استنشاق هوای آلوده به ویروس کرونا مقدار کافی از آن را به درون بدن خود منتقل کند تا به این بیماری مبتلا شود. سازمان بهداشت جهانی هنوز نسبت به این نامه جدید واکنشی از خود نشان نداده است. بر اساس این نامه که محققان دانشگاه‌های بزرگ و معتبر آمریکا، اروپا و آسیا در نگارش آن مشارکت داشته‌اند افراد برای در امان ماندن از ویروس کرونا باید حتی در محیط‌های باز و در بسته کم جمعیت و در منازل خود نیز ماسک بزنند و رعایت فاصله اجتماعی در صورت عدم استفاده از ماسک کمکی به در امان ماندن از ویروس کرونا نمی‌کند.

 

ویروس کرونا

 

از سوی دیگر این تحقیق نشان می‌دهد فعالیت‌های کاری و شغلی به خصوص در اماکنی مانند بیمارستان‌ها، مدارس و ادارات شلوغ تنها در صورتی می‌تواند ادامه یابد که همه کارکنان از ماسک‌های قدرتمند ان ۹۵ استفاده کنند تا کوچک‌ترین ذرات معلق در هوا امکان ورود به بینی و دهان را پیدا نکنند. همچنین استفاده از اشعه ماورا بنفش برای کشتن ویروس کرونا به طور روزمره باید مورد توجه قرار بگیرد.در حال حاضر هنوز مشخص نیست که ویروس کرونا در هوا چند ساعت مؤثر و پایدار باقی می‌ماند و تنفس چه مقدار از این ویروس برای ابتلاء به کرونا کافی است. تحقیقات دولت آمریکا در ماه مارس گذشته نشان داده بود ویروس کرونا در هوا تا سه ساعت خطرناک و سالم باقی می‌ماند.

 

ویروس کرونا

 

به گفته بیل هاناژ اپیدمولوژیست دانشگاه هاروارد مردم عموماً موضوع انتقال ویروس کرونا از طریق هوا را به مسخره می‌گیرند. اما باید توجه داشته باشیم که این ویروس حداقل تا چند ساعت در هوا معلق و فعال باقی می‌ماند و می‌تواند افرادی را که در منزل و خیابان و محل کار حضور دارند، آلوده کند. لذا استفاده از ماسک در همه حال باید جدی گرفته شود.

 

 

اطلاعات تکميلي