کشتی های هوایی به جای کامیون و ترانزیت های جاده ای

   ناسا طی پروژه ای قصد دارد کشتی های هوایی خود را به آسمان بازگرداند تا به این شکل شیوه حمل و نقل بار را در سرتاسر جهان متحول سازد.

   انتظار می رود اولین نمونه این کشتی های هوایی سال آینده اولین سفر خود را آغاز کند و دانشمندانی که هدایت این پروژه را به عهده دارند پیش بینی می کنند این کشتی های هوایی از قابلیت حمل صدها تن بار برخوردار خواهند بود و تا پایان دهه جاری به وسایل حمل و نقل هوایی تبدیل خواهند شد. طرح آزمایش این کشتی ها درست ۷۰ سال پس از وقوع فاجعه “هایدنبرگ” که منجر به مختومه شدن عصر کشتی های هوایی شد، ارائه شده است.

کشتی هوایی

شکل(1). نمونه ای از کشتی هوایی

   با این همه توسعه مواد مدرن و توسعه دانش آیرودینامیک به آن معنی است که نسل جدید این کشتی ها از توانایی حمل ایمن بار برخوردار خواهند بود، توانایی که در گذشته وجود نداشت. “سیمون وردن” مدیر مرکز مطالعات ایمز ناسا در کالیفرنیا می گوید در حال حاضر اکثر کالاها با استفاده از قطار یا کامیون به نقاط مختلف حمل می شوند که بسیار پر هزینه و زمان گیر است. اما می توان کشتی های هوایی را تصور کرد که می تواند بر روی زمینی مسطح فرود آمده، کالاهای تولیدی را مستقیما بار زده و آنها را به هر نقطه ای در جهان با هزینه ای کمتر و سرعت بالاتر حمل کند.

   قرار است نمونه های اولیه این کشتی های هوایی از قابلیت حمل ده ها تن بار برخوردار باشند و امید می رود این کشتی ها تا پایان سال آینده به تولید نهایی برسند. از این وسایل نقلیه هوایی می توان در حمل و نقل بار به نقاط دور افتاده و بدون جاده ای مانند آلاسکا نیز استفاده کرد.

   کشتی های هوایی در گذشته برای اطمینان از باقی ماندن در سطح زمین در زمانی که خدمه یا بار در حال انتقال به کشتی بودند از آب یا خاک به عنوان وزنه استفاده می کردند، اما کشتی های جدید از تانکهای متراکم کننده ای برخوردار است که می تواند برای تنظیم ارتفاع کشتی به بالنهای آن هلیوم افزوده یا بکاهد.

   همچنین استفاده از چارچوب ترکیبی از فیبرهای کربنی به جای ساختارهای فلزی امکان حمل بارهای سنگین تر را فراهم خواهد آورد. کشتی های فضایی در ابتدای قرن بیستم استفاده زیادی داشتند اما پس از وقوع تعدادی از حوادث ناراحت کننده که منجر به کشتن تعداد زیادی انسان شد، از محبوبیت این وسایل نقلیه کاسته شد.

   بر اساس گزارش تلگراف، نسل جدید کشتی های هوایی از قابلیت پرواز عمودی برخوردار بوده و می توانند بر روی هر سطحی بدون نیاز به زیرساختارهای ویژه از قبیل باندهای فرودگاه فرود بیایند. به این شکل بار زدن و تخلیه بار به این کشتی ها کم هزینه تر و ساده تر خواهد شد.

اطلاعات تکميلي

  • حوزه کاربرد: ساخت کشتی های هوایی توسط ناسا