علائم اختلالات تیروئید

اختلال تیروئیدی چیست؟

کم کاری تیروئید باعث بروز علائم افسردگی می شود. غده تیروئید یک غده پروانه ای شکل در جلوی گلوی شماست که هورمون هایی تولید می کند که چگونگی استفاده بدن از انرژی و موارد زیاد دیگری مانند دما و وزن بدن را کنترل می کند.

 

اختلالات تیروئید

 

علائم کم کاری تیروئید hypothyroidism:

  • خستگی شدید
  • افزایش وزن
  • یبوست
  • افکار آشفته
  • فشار خون پایین
  • نفخ کردن و پف کردن
  • افسردگی
  • عکس العمل های آهسته

 اختلالات تیروئید

 

علائم پرکاری تیروئید hyperthyroidism:

  • اضطراب
  • بی خوابی
  • کاهش وزن
  • اسهال
  • افزایش ضربان قلب
  • فشار خون بالا
 
اختلالات تیروئید
 

سطح هورمون تیروئید چه نقشی در اختلالات خلق و خو بازی می کند؟

نکته جالب این است که از 8 سال گذشته، زمانی که متخصص غدد یک تومور در غده هیپوفیز من تشخیص داد، تا به امروز غده تیروئید من مرتبا چک شده است. به هرحال زمانی که یک آزمایش جامع انجام شد، پزشک درمان سطوح پایین دو هورمون T3 و T4 را توصیه کرد.

 

اختلالات تیروئید

 هورمون T3:

یکی از هورمون های ساخته شده در غده تیروئید هورمون T3 یا تریودوتیرونین است. با وجودی که میزان ترشح t3 از غده تیروئید بسیار ناچیز است، این هورمون نقش اصلی را ایفا می کند. بخش زیاد t3 موجود در خون از تبدیل t4 به t3 در بافت های محیطی از جمله کبد، کلیه و جفت بوجود می آ ید. البته بافت هایی چون مغز و هیپوفیز نیز می توانند t4 را به t3 تبدیل کنند، اما t3 حاصل وارد خون نمی شود و اثر خود را در همان مکان بر جای می گذارد. به طور کلی، 80 درصد t3 موجود در خون در کبد و 20 درصد آن در تیروئید ساخته می شود.

 

 اختلالات تیروئید

 هورمون T4:

یکی دیگر از هورمون های غده تیروئید هورمون T4 یا تیروکسین است که حدود 95 درصد هورمونی که از غده تیروئید ترشح می شود هورمون T4 است. به گفته انجمن تیروئید امریکا  the American Thyroid Association بیش از 12 درصد جمعیت امریکا دچار یکی از مشکلات تیروئید می شوند. امروزه حدود 20 میلیون امریکایی دچار یکی از اشکال بیماری تیروئید هستند که 60 درصد آنها از وجود این شرایط اطلاعی ندارند. بسیاری از این افراد به پزشک عمومی یا روانپزشک مراجعه می کنند و علائمی مانند افسردگی، اضطراب، خستگی شدید، بی خوابی و افکار آشفته را گزارش می دهند. در تمام این افراد ممکن است افسردگی عمومی، اضطراب عمومی و یا اختلال دو قطبی تشخیص داده شود و پزشک نیز داروهای ضد افسردگی antidepressants، داروهای تثبیت کننده های خلق و خو mood stabilizers، داروهای آرام بخش sedatives و یا هر سه را تجویز کند.

 
اختلالات تیروئید

 

هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH):

TSH هورمونی است که عملکرد تیروئید را کنترل می کند. این هورمون، هورمون تیروئید تحریک کننده است. در واقع این هورمون توسط غده هیپوفیز در مغز تولید می شود اما تولید هورمون های تریودوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4) را در غده تیروئید تحریک می کند.

 

اختلالات تیروئید

 الکتروشوک درمانی electroconvulsive therapy یا ECT:

ECT یا الکترو شوک درمانی ( Electro Canvulse Therapy ) عبور دادن یک جریان الکتریکی محرک از مغز بیمار به مدت یک دهم تا یک ثانیه برای تولید یک تشنج بزرگ می باشد. تا کنون مکانیسم ECT بدرستی شناخته نشده است اما مطالعات نشان می دهد که ECT تغییرات شیمیایی و فیزولوژیک در سلولهای مغز بیمار شبیه تغییراتی که به دنبال مصرف داروهای ضدافسردگی ایجاد می شود را باعث می شود.

 

اختلالات تیروئید

 

روانشناسی بیولوژیکی Biological Psychiatry:

به مطالعه علمی بسترهای بیولوژیکی از رفتار و حالات ذهنی می پردازد. 

 اختلالات تیروئید

 

تیروئید یا تیروئیدیت هاشیموتو Hashimoto’s thyroid:

نوعی التهاب مزمن تیروئید است که به علت نوعی بیماری خودایمنی به وجود می‌آید و در آن انواعی از سلول‌ها و پادتن‌ها در پاسخ ایمنی دخالت دارند. این بیماری نخستین بیماری خودایمنی است که در سال ۱۹۱۲ به وسیلهٔ هاکارو هاشیموتو در آلمان کشف شد.

 اختلالات تیروئید

 

پادتَن یا آنتی‌بادی antibody:

نوعی پروتئین است که در دستگاه ایمنی بدن، در پاسخ به حضور آنتی‌ژن خاصی، تولید می‌شود و در خون به گردش درمی‌آید یا در محل تولید باقی می ماند تا به آنتی‌ژن (معمولاً اجسام بیگانه همچون باکتری و ویروس ولی گاه حتی بافت طبیعی بدن یا یک ماده غذایی) حمله‌ور شود و آن‌را بی‌زیان سازد. یک بررسی دیگر در روانپزشکی بیولوژیکی دو قلوهای مبتلا به افسردگی دو قطبی را با دوقلوهای سالم مقایسه کرد و دریافت که تیروئیدیت خودایمنی نه تنها با اختلال دو قطبی در ارتباط است، بلکه میزان آسیب پذیری جنین برای ابتلا به این اختلال را نیز افزایش می دهد. پژوهشی در روانپزشکی BMC منتشر شد و نوعی ارتباط بین خود ایمنی غده تیروئید، به ویژه وجود آنتی بادی های تیروئید پراکسیداز peroxidase، و بروز اضطراب و اختلالات خلقی پیدا کرد. پژوهش دیگری که در روانپزشکی BMC منتشر شد نشان داد که افراد مبتلا به بیماری هاشیموتو در طول زندگی خود دفعات بیشتری به افسردگی، اختلالات اضطراب عمومی، فوبیای اجتماعی و اختلالات اولیه خواب دچار می شوند. 

اختلالات تیروئید

 

کم کاری تیروئید منجر به افسردگی، خستگی شدید و ذهن آشفته می شود. پرکاری تیروئید نیز باعث اضطراب و بی خوابی می شود. اگر نوسانی بین هر دو در شما وجود داشته باشد، علائمی مشابه اختلال دو قطبی خواهید داشت. مطمئنا بیماری تیروئید ریشه مشکل شماست.

 

اطلاعات تکميلي