راهنمای بهداشت شغلی(ویژه پیشگیری از بیماری کرونا)

جهت دسترسی به متن کامل مقاله/گزارش عضو شوید.
چکیده

اخبار گسترس ویروس کرونا به خودی خود موجی از اضطراب را به دنبال داشته و به همین دلیل نیز بهترین اقدام شرکت‌ها و سازمان‌ها در چنین شرایطی جلوگیری از انتشار شایعات و دست به دست شدن اطلاعات نادرست است. تیم‌های منابع انسانی می‌توانند با تهیه اطلاعات دقیق و تایید شده از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها و سایت وزارت بهداشت، نتیجه جستجوهای خود را با کارمندان‌شان به اشتراک گذاشته و مطمئن شوند که اخبار و اطلاعات درست به آنها منتقل می‌شود. مطمئناً هرچه آگاهی کارمندان در این زمینه بیشتر باشد ترس و نگرانی‌شان نیز کمتر خواهد بود.

 ویروس کرونا

 

جلوگیری از حضور افراد مشکوک به ویروس در محیط کار

آلودگی به ویروس کرونا با تب بالای 39 درجه شروع می‌شود و با سرفه خشک و پس از یک هفته با تنگی نفس ادامه پیدا می‌کند. این ویروس همچنین در معمولی‌ترین حالت باعث سرماخوردگی می‌شود. شرکت‌ها و سازمان‌ها در چنین شرایطی باید انعطاف‌پذیر بوده و به کارمندان تاکید کنند که در صورت داشتن هریک از این علائم، از حاضر شدن در محل کار پرهیز کرده و تا بهبودی کامل، از خانه کارها را انجام دهند.

 

ویروس کرونا

 

آگاهی از تماس کارمندان با افراد مشکوک به ویروس کرونا

بیشترین مبتلایان به ویروس کرونا از کشورهای چین، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و آمریکا بوده‌اند. بنابراین بهتر است تیم‌های منابع انسانی از اینکه کارمندانشان با همکاران یا مشتریان آسیایی تبار ارتباط داشته‌اند یا نه آگاهی کسب کنند. هرگونه اقدام انجام شده در این زمینه باید در راستای این باشد که آیا فرد، احتمالاً در معرض ویروس قرار داشته است یا نه. مهم است که این آگاهی درست انجام شود تا درگیری و بروز رفتارهای خصمانه نژادپرستانه را به دنبال نداشته باشد. همچنین، آن دسته از سازمان‌هایی که کارمندان‌شان در خارج از کشور کار می‌کنند باید دستورالعمل‌های سفر به منطقه را به آن‌ها بیاموزند یا در صورت امکان سفر آن‌ها را به تاخیر بیاندازند. از آنجایی که ویروس کرونا تا 14 روز می‌تواند در بدن فرد مبتلا نهفته باشد تا بروز احتمالی علائم بهتر است این دسته از کارکنان از حضور در محل کار اجتناب کنند.

 

ویروس کرونا

 

آموزش نکات بهداشتی

ویروس کرونا بدنه‌ای از جنس لیپید (نوعی چربی طبیعی) دارد و  با مواد شوینده از بین می‌رود. از این نظر باید به کارمندان تاکید شود که دستان‌شان را با مایع ضدعفونی‌کننده الکلی که حداقل 60 تا 95 درصد الکل دارد، تمیز کرده یا حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویند. شستن  صحیح دست‌ها یکی از مواردی است که باید به کارمندان آموزش داده شود. همچنین باید کارکنان این نکته را بدانند که هرچند استفاده از ماسک‌های معمولی و حتی فیلتردار در جلوگیری از انتقال ویروس نانومتری کرونا نقش زیادی ندارد؛ اما لازم است که در محیط‌های عمومی از آنها استفاده کرد. نکته مهم این است که استفاده مکرر از یک ماسک و محیط مرطوب آن، خود باعث رشد باکتری‌ها می‌شود.

 

ویروس کرونا

 

برگزاری جلسات به صورت غیر حضوری تا اطلاع ثانوی

تا حد ممکن لازم است که جلسات داخلی شرکت‌ها محدود شوند و یا به صورت غیر حضوری برگزار شوند. به این ترتیب، امکان شیوع ویروس کاهش می‌یابد.

 

ویروس کرونا

 

ضدعفونی کردن سطوح مشترک و یادآوری آن به کارکنان

سطوح مشترک مثل دکمه‌های آسانسور، دستگیره‌ درها، پریزها، دکمه ورود و خروج و میزها باید به طور مرتب ضدعفونی شوند؛ کارهایی که ساده، ولی بسیار مهم هستند. همچنین، بهتر است که مواد ضدعفونی‌کننده به طور گسترده در دسترس باشند و سطوح مختلف به صورت مرتب با این موارد پاک شوند.

نکته قابل توجه این است که همه واحدها باید در این زمینه مشارکت کنند. کافیست در هر اتاق یک تابلو یا علامت نصب شود تا کارکنان پیش از اقدام به فشردن یک دکمه یا تماس با دستگیره در، نکات بهداشتی را رعایت کنند.

 

ویروس کرونا

 

سایر نکات بهداشتی

  • از کارکنان مجموعه بخواهید تا حد امکان از خانه غذا و خوراکی بیاورند و از سفارش غذا از رستوران‌ها خودداری کنند.
  • در صورتی که در مجموعه خوراکی (مانند میوه) توزیع می‌شود، حتماً این مواد غذایی به خوبی با مواد ضدعفونی‌کننده شست‌وشو شوند.
  • بهتر است کارکنان تا زمان رفع این اپیدمی از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنند.

 

 ویروس کرونا

 

اطلاعات تکميلي