محاسن و مشکلات استفاده از انرژی امواج اقیانوسی

   بدون شک استفاده از انرژی امواج اقیانوسی به منظور تولید توان الکتریکی دارای مزایای عمده ای است که در ذیل بیان شده اند.

   مزایای انرژی امواج اقیانوسی

   بهترین نکته قابل توجه در مورد انرژی امواج اقیانوسی، تمام نشدنی بودن آن است. برخلاف سوخت های فسیلی که تمام شدنی هستند، انرژی امواج دارای محدودیت زمانی نیستند و در هر فصل سال جاری هستند. برای تولید توان از انرژی امواج نیز نیازی به اعمال نیروی اولیه از سمت انسان نیست.

   تولید انرژی توسط امواج هیچگونه محصول تولیدی جانبی مانند دود، زباله و آلودگی ندارد.

   دیگر مزیت استفاده از انرژی امواج، نزدیک بودن آن به مکان هایی است که استفاده از انرژی امواج را امکان پذیر می کند. اکثر شهرهای بزرگ و بندرگاه ها در کنار اقیانوس ها و دریاهای بزرگ قرار دارند که امکان استفاده از انرژی امواج را تسهیل می بخشد.

   بزرگ ترین مزیت این انرژی امواج قابل پیش بینی بودن امواج اقیانوسی در مقابل سایر فرم های انرژی است. حتی می توان مقدار انرژی امواج اقیانوسی را تعیین کرد.

   در صورتی که استحصال انرژی از امواج به بیشترین حد خود برسد، وابستگی به سایر کشورهایی که دارای سوخت های فسیلی هستند کاهش می یابد. این امر نه تنها تولید آلودگی محیط زیست را کاهش می دهد، بلکه شغل های پاک جدیدی را نیز برای انسان ها ایجاد می کند.

   برخلاف سوخت های فسیلی که شدیدا باعث تخریب زمين مي شوند و برای استخراج و استفاده از آن ها نیاز به حفر چاه های عمیق است، امواج منجر به تخریب زمین نمی شوند. از این رو، استفاده از انرژی امواج اقیانوسی یکی از منابع تامین انرژی آینده است.

   معایب انرژی امواج اقیانوسی

   انرژی امواج اقیانوسی به تناسب خود دارای معایب عمده ای می باشد. می توان مشکلات استفاده از انرژی امواج را به صورت زیر بیان کرد:

   بزرگترین مشکل موجود برای استفاده از انرژی امواج اقیانوسی، مکان آن است. تنها نیروگاه ها و شهرهایی که در کنار اقیانوس ها هستند می توانند از انرژی امواج بهره مند شوند. بنابراین به خاطر ذات اصلی انرژی امواج، برای مکان هایی که دور از آب بوده و به دنبال راهی برای استفاده از انرژی های پاک هستند، انرژی امواج راه حل مناسبی نبوده و پیشنهاد نمی گردد.

   انرژی امواج با وجود پاک بودن، مضراتی نیز برای محیط زیست اطراف خود به همراه دارد. برای استفاده از انرژی امواج، نیاز است که تجهیزات مکانیکی بزرگ استفاده شود. این تجهیزات در کنار و یا زیر آب قرار می گیرند. این ماشین ها، سطح دریا را تخریب کرده، زیست بوم جانوری نزدیک به ساحل را تغییر داده (خرچنگ ها و ستاره دریایی) و با ایجاد سر و صدا زندگی موجودات دریایی آن منطقه را مختل می کند.

   برای افزایش راندمان، نیروگاهای امواج اقیانوسی در کنار خط ساحلی شهرهای بزرگی که در کنار آب هستند ساخته می شوند. گرچه این کار سبب افزایش کیفیت انرژی تولیدی می شود اما از سوی دیگر، عبور و مرور بندرگاه ها که خود شاه راه ارتباطی قایلق ها، لنج ها و کشتی های باری و مسافری هستند را مختل می کند.

   انرژی امواج به پارامترهای موج شامل طول موج، سرعت موج و همچنین چگالی آب وابسته است. به منظور استفاده از این انرژی نیاز به ثابت بودن این پارامترهاست. در مناطقی که این پارامترها ثابت نیستند نمی توان از این انرژی استفاده کرد.

   کارآیی نیروگاه های موجی در شرایط نابسامان جوی و نامساعد به شدت کاهش می یابد.

   ژنراتورهای مورد استفاده سر و صدای زیادی ایجاد می کنند که باعث ایجاد مزاحمت و آلودگی صوتی برای افراد آن منطقه می شود. البته در اکثر اوقات، صدای ژنراتور از صدای خود امواج کمتر است و شنیده نمی شود.

اطلاعات تکميلي

  • حوزه کاربرد: انرژی امواج اقیانوسی