ظروف هاردانودايز

   ظروف هاردآندایز ظروفی هستند كه غالبا از طریق یك فرآیند الكتروشیمیایی تولید می شوند. در این فرآیند از تركیب آلومینیوم با اكسیژن، اكسید آلومینیوم با ضخامت 30 تا 100 میكرون تشكیل می شود یعنی آلومینیوم تا عمق ذكر شده تبدیل به اكسیدآلومینیوم می شود. اكسیدآلومینیوم یكی از سخت ترین مواد شناخته شده می باشد كه خاصیت ضدسایش و ظرفیت انتقال و ذخیره گرمایی بالایی دارد و عایق الكتریكی می باشد. اكسید آلومینیوم در گروه كانی ها قرار می گیرد و در واقع نوعی سرامیك است. در فرآیند هاردآنودایز فلز تبدیل به کانی می شود. به دلیل عدم استفاده از هرگونه رنگ، لعاب یا ماده افزودنی اكسیدآلومینیوم تشكیل شده ماده ای كاملا بهداشتی و سازگار با محیط زیست است.

 

مزایای ظروف هاردآنودایز

  • مقاوم و آسیب ناپذیر در برخورد با سیم های ظرفشویی، قاشق، كفگیر و ... به طوری كه استمرار استفاده هیچگونه تغییری در زیبایی آن ایجاد نمی كند.
  • صرفه جویی چشمگیر در مصرف انرژی به علت ظرفیت گرمایی فوق العاده و انتقال یكنواخت حرارت به تمام نقاط ظرف.
  • نسوز با ظرفیت گرمایی فوق العاده.
  • صرفه جویی در وقت؛ زیرا غذا در ظروف هاردانودایز زودتر از زمان پخت با ظروف دیگر آماده می شود.

 

محدودیت های استفاده از طروف هاردانودایز

  • عدم امكان استفاده از ماشین ظرفشویی برای شستشوی این ظروف.
  • اضافه كردن چاشنی ها و مواد بازی یا اسیدی در آخرین دقایق پخت.
  • عدم قابلیت نگهداری ترشیجات در این ظروف به صورت طولانی مدت.
  • این ظروف درحد تفلون نچسب نیستند و برای استفاده از حالت نچسبی لازم است پخت و پز با دقت بیشتری انجام شود.

اطلاعات تکميلي