مناطق اقلیمی ایران بر اساس ضرایب آنگستروم

   سامانهٔ طبقه بندی اقلیمی کوپن یکی از پرکاربردترین سامانه های طبقه بندی اقلیمی است. این طبقه بندی برای نخستین بار به وسیلهٔ اقلیم شناس روسی- آلمانی ولادمیر کوپن در سال ۱۸۸۴ مطرح شد و بعداً خود کوپن چندین تغییر در آن داد که مهمترین این تغییرها در سال ۱۹۱۸ و ۱۹۳۶ بود.

   این سیستم بر پایهٔ این اصل است که گیاهان بومی بهترین شاخص اقلیم هستند، بنابراین مرزهای اقلیمی مناطق با نوع پوشش گیاهی آنها مشخص شده است و این سیستم ترکیبی از میانگین دمای سالانه و ماهانه و  فصلی بودن بارش می‌باشد .

 

   طبقه بندی اقلیمی

   بـا توجه به نتایج بدست آمده در  روش برآورد تابش کل انرژی خورشیدی با استفاده از مدل آنگستروم، ضرایب به دست آمده از این روش در محدوده نرمال و نزدیك به هم می باشند (حدود 0.3) و فاصله گـرفتن ایـن ضـرایب از یكدیگر نشان دهنده آب و هوای خاص در آن منطقه است. از آنجایكه ضرایب تجربی معادله آنگستروم به شرایط آب و هوایی منطقه وابستگی دارند با استفاده از سامانهٔ طبقه بندی اقلیمی کوپن 5 منطقه اقلیمی برای ایران در نظر گرفته شده است
 
 

index32.jpg

مناطق هم پتانسیل اقلیمی

   با استفاده از ضرایب به دست آمده در مبحث ارائه شده در براورد تابش کل انرژی خورشیدی، معادلات آنگستروم ارائه شده برای این 5 منطقه به شرح زیر است :

 index31.gif

 

اطلاعات تکميلي

  • حوزه کاربرد: ضریب آنگستروم ایران برای محاسبه تابش خورشیدی