طیف نور خورشید

   نور خورشید به نظر ما سفید رنگ است در حالی که این طور نیست و در واقع هیچ طول موجی مربوط به رنگ سفید وجود ندارد. نور خورشید ترکیبی از امواج نوری در فرکانسهای مختلف است که قسمتی از آن را طول موجهای نور مرئی که چشم و مغز انسان توانایی تفسیر آنها را دارد تشکیل می دهد. امواج نوری که از خورشید به زمین می رسند دارای طول موجهایی بین 106 تا 1014 سانتیمتر می باشند که در آنها فقط امواج بین 380 نانومتر (بنفش) و 760 نانومتر (سرخ) قابل رویت است و طیف مرئی را تشکیل می دهد.

   طیف خورشیدی بخشی از امواج الكترومغناطیسی می باشد. امواج الكترومغناطیس دارای طول موجهای كمتر از طیف خورشیدی مانند اشعه X و اشعه گاما و یا طول موجهای بیشتر مانند امواج رادیویی می باشند. طیف خورشیدی خود به سه دسته تقسیم می شود.


1- امواج مرئی visible light :

   امواج صوتی 44 درصد از طیف خورشیدی را تشكیل می دهند و به وسیله چشم قابل رویت می باشند. شدت زیاد این قسمت از طیف خورشیدی باعث خستگی چشم و كاهش تمركز خواهد شد.


2- امواج مادون قرمز infra red) IR) :

   امواج مادون قرمز همان بخش حرارت زای نور خورشید می باشد. نامرئی بوده اما بیشتر تابش خورشید حدود 53درصد را تشكیل می دهد. در حقیقت تابش خورشیدی بیش از آنكه باعث ایجاد روشنایی شود ایجاد گرما می نماید. این اشعه بدون احتیاج به محیط مادی فاصله بین خورشید و زمین را پیموده است و پس از عبور از شیشه حرارت زیادی را وارد محیط داخلی مینماید.


3- امواج فرابنفش ultra violet) UV) :

   امواج فرابنفش 3 درصد از كل طیف خورشید را تشكیل می دهند. این امواج به علت دارا بودن انرژی، از قدرت نفوذ و تخریب بالایی برخوردارند.