اسیدها موادی هستند كه در تركیب با آب یون هیدروژن (+H) آزاد می كنند. محلولهای آبی اسیدی دارای PH کمتر از ۷ هستند. PH پایین به معنای اسیدی بودن بیشتر و غلظت بالاتر یون های مثبت هیدروژن است. محلولها یا مواد شیمیایی را که ویژگیهای اسید مانند داشته باشند اسیدی میخوانند.
كنترل های مدیریتی به شكل های مختلفی امكان پذیر می باشد مانند استفاده از روش های استاندارد عملیات كاری، چرخشی نمودن كار كارگران و غیره.
علاوه بر كدهای بین المللی كه به منظور شناسایی مواد شیمیایی بوجود آمده است، كدهایی نیز تحت عنوان كدهای اقدامات اضطراری (codes action Emergency) ارتقاء یافته اند كه اطلاعات لازم را برای موارد اضطراری فراهم می آورند.
کنترل های صنعتی شامل استفاده از سیستم های تهویه موضعی، هودهای مناسب برای كار با مواد خطرناک و سیستم های تهویه ترقیقی می باشد. در كنترل مهندسی از روش های مختلفی در حذف و یا كاهش تماس با مواد خطرناک استفاده می شود
جدول کالاهای ناسازگار به معرفی موادی می پردازد که نباید در کنار یکدیگر انبار شوند. این جدول همچنین حالت های مختلف انبار کلاس های مختلف کالاهای خطرناک در کنار یکدیگر را نیز معرفی می کند.
مواد شیمیایی در حجم های زیاد و یا آن هایی که در ظرف های شیشه ای نگهداری می شوند باید قبل از طبقه بندی بصورت الفبایی بر حسب گروه های خطر به صورت جدول گروه های انبار مواد شیمیایی گروه بندی شوند.
روش ایده آل در كنترل خطرات، حذف نمودن ماده و یا فرآیند خطرناک است مثالاً حذف مواد سرطان زا و یا استفاده از فرآیند فیزیكی نظیر روش اولتراسوند به جای یک فرآیند شیمیایی در تمیز كردن قطعات.
در سیستم GHS در تقسیم بندی اثرات سمی علاوه بر خطرات سمی حاد اثرات مزمن مواد نیز مورد توجه قرار گرفته و این اثرات شامل سمیت حاد با دوز یكباره، تحریک و خورندگی پوست، تحریک و صدمات جدی چشمی، حساسیت زا برای پوست و سیستم تنفسی، سمیت سیستمیک با ارگان هدف (TOST) با دوز یكباره یا دوزهای تكراری، ژنوتوكسیسیتی ...
مواد خورنده موادی هستند جامد يا مايع كه می توانند از طريق اثار شيميايی موجب آسيب بافت های زنده و وسايل و تجهيزات در هنگام تماس با آن ها گردند. به عبارت ديگر، مواد خورنده موادی هستند كه با اثر شيميايی موجب آسيب شديد در هنگام تماس با بافت های زنده، وسايل و تجهيزات شده و موجب تخريب ساير مواد می شوند.