طرح مفهومی خانه تجدید پذیر - خورشیدی جزر و مدی

   استفاده از انرژی های تجدید پذیر به عنوان منابع تامین انرژی هم در زمینه مصارف تجاری و هم مسکونی صورت گرفته است. معماران در طراحی های نوین خود از یک سو از موجودات و پدیده های اطراف الهام گرفته و از سوی دیگر انرژی مورد نیاز ساختمان ها را تا جای ممکن از طریق منابع انرژی تجدید پذیر ممکن تامین می کنند.

   مارگوت کراسوجویچ (Margot Krasojevic) اخیرا طرح رویایی خانه جزر و مدی هیدروالکتریک خود را محقق ساخته است. طراحی مفهومی این خانه با الهام گرفتن از جوجه تیغی دریایی و ستاره دریایی صورت گرفته و انرژی الکتریکی مورد نیاز آن از طریق جذب انرژی جزر و مد تامین می گردد.

جوجه تیغی دریایی - مدل طرح خانه مفهومی

شکل (1). تصویر جوجه تیغی دریایی

   این ساختمان منحصر به فرد از دو قسمت تشکیل شده است؛ قسمت بیرون آب و قسمت داخل آب که هر کدام به منظور خاصی طراحی شده است. قسمت بیرونی این ساختمان از جنس بتن بوده و ساختمان را ساحل متصل می کند. قسمت داخلی متحرک بوده و در جریان امواج بالا و پایین می شود.

صدف زیرین خانه مفهومی جزر و مدی صدف بالایی خانه مفهومی جزر و مدی

شکل (2). سمت چپ: قسمت پایین ساختمان - سمت راست: قسمت بالای ساختمان

   انرژی الکتریکی مورد نیاز در این ساختمان از منابع تجدید پذیر خورشید و امواج جزر و مدی تامین می گردد. با استفاده از سلول های خورشیدی نصب شده بر روی نیم دایره بتنی بالایی و بیرونی این ساختمان انرژی خورشیدی جذب و به انرژی الکتریکی تبدیل می شود. همچنین در قسمت مقابل سلول های خورشیدی، مجموعه ای از توربین های هیدرولیکی موجی نصب شده وجود دارد. قسمت پایینی این ساختمان از جنس آلومینیوم سبک بوده و قابلیت بالا و پایین شدن دارد. به هنگام جزر و مد و بالا و پایین آمدن سطح آب، جریان هوای محبوس شده در آن فشرده شده و از درون توربین ها عبور کرده و جریان الکتریسیته تولید می گردد. از سوی دیگر در قسمت پایینی ساختمان از آهن رباهای نئودمیومی که در سیم پیچی مسی حرکت می کنند وجود دارد. با تغییر سطح آب در اثر جزر و مد، آهن ربای نئودمیومی در سیم پیچ بالا و پایین شده جریان الکتریسیته تولید می شود که این نوع تولید الکتریسیته را به صلاح الکترومغناطیس القایی می نامند.

نمای خانه مفهمومی هیدروالکتریک از بالا

شکل (3). نمای کانال های هوای ساختمان

   بنابراین با استفاده از این دو روش انرژی امواج جزر و مدی به انرژی الکتریکی تبدیل می شود. و به منظور ذخیره سازی انرژی الکتریکی تولید شده و استفاده از آن در مواقع ضروری، از سیستم های ذخیره ساز خازن های الکترواستاتیک استفاده می گردد.

   مناطق ساحلی از جمله جنوب آفریقا از مناسب ترین مکان های استفاده از این طرح مفهومی هستند.

   سایر تصاویر مربوط به ساختمان مفهومی هیدروالکتریکی خورشیدی طراحی شده در گالری عکس پیوست شده است.