منشا پیدایش آب زمین

   تحقیقات جدید دانشمندان در حوزه منشاء پیدایش آب زمین، خبر از آن می دهد که آب موجود در زمین بر اثر فرود شهاب‌های یخی تشکیل نشده است بلکه سیاره‌ی خاکی ما آب مورد نیازش را در مرکز خود می‌سازد.

پیش از این تصور می‌شد که آب موجود در زمین بر اثر برخورد شهاب های یخی به سیاره‌ی خاکی در میلیاردها سال پیش تشکیل شده است؛ اما تحقیقات جدید دانشمندان حقایق جالبی را در مورد منشا پیدایش آب زمین آشکار کرد. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که سیاره خاکی ما آب مورد نیازش را در مرکز خود می‌سازد و در واقع آب در زمان تولد زمین هم در آن وجود داشت. محققان برای انجام این تحقیق از شبیه‌سازی‌های کامپیوتری استفاده کردند و متوجه شدند که چگونه فعل و انفعال میان کوارتز و هیدروژن مایع در پوشش رویی زمین منجر به تشکیل آب شده است. محققان بر این باورند که این موضوع حتی می‌تواند باعث ایجاد زلزله‌های عمیق در زیر پوسته زمین شود.

 

منشا پیدایش آب زمین

 بررسی فعل و انفعالات رخ داده در پوسته زمین جهت کشف منشا پیدایش آب زمین

 

دانشمندان همچنین در این پژوهش، عکس‌العمل دی‌ اکسید سیلیکون و هیدروژن مایع را در دما و فشارهای مختلف پوسته زمین یعنی از عمق 40 تا 400 کیلومتری بررسی کردند. این مواد در فشار 20 هزار برابر جو زمین و دمای 1400 درجه سانتی‌گراد با یکدیگر ترکیب شده و آب و هیدرید سیلیکون ایجاد می‌کنند.

این تحقیقات، نتایج پژوهش گروهی از دانشمندان ژاپنی را نیز تایید می‌کند که در سال 2014 برای اولین بار فعل و انفعال هیدروژن و سیلیکا را بررسی کردند. نکته‌ی جالب تحقیقات اینجاست که دانشمندان متوجه شدند آب پس از تشکیل درون کوارتز محبوس می‌شود و به همین دلیل فشاری را به وجود می‌آورد که پس از رسیدن این فشار به 200 هزار اتمسفر، زلزله‌ای در زیر پوسته زمین رخ خواهد داد. جالب است بدانید که سیلیکا در سراسر سیاره زمین بسیار فراوان بوده و کوارتز نیز شایع‌ترین شکل آن است.

 

اطلاعات تکميلي