چه عواملی ممکن است در جذب حشرات به شما تاثیر گذار باشد؟

حشرات

اغلب اوقات افرادی که با حشرات رابطه ای مسالمت آمیز دارند و از گزند آنها در امان هستند مورد غضب گروهی قرار می گیرند که دائماً درگیر جای گزیدگی هستند. این اتفاق یک دلیل کاملاً بیولوژیکی دارد. در واقع، حشرات به شکل کاملاً شگفت انگیزی سراغ افرادی با گروه O یا A می روند. بر اساس نتایج به دست آمده از آخرین تحقیقات انجام شده، حشرات علاقه چندانی به گروه خونی B ندارند.

 

عامل جذب حشرات

 

علاوه بر این، وجود باکتری های مختلف بر سطح پوست انسان موجب پخش شدن رایحه ای خاص در هوا می شود که توسط حشرات درک می شود. همین رایحه موجب می شود پوست برخی افراد برای حشرات لذیذتر باشد. هم چنین برخی ترکیبات طبیعی همان گونه که باعث جذب حشرات می شود می تواند آنها را دفع نیز بکند.

 

عامل جذب حشرات

 

 

دیگر عامل قابل توجه در این مسئله، عرق بدن است. کارشناسان می گویند: ورزشکاران و آن هایی که در اثر فعالیت فیزیکی تعریق بیشتری دارند، عمیق تر و بیشتر از دیگران نقش می کشند و این یعنی تولید میزان بیشتری گاز دی اکسید، گازی که به شدت مورد پسند حشرات است. در واقع، هرچه تعریق بدن بیشتر باشد احتمال نشستن حشرات روی پوست بیشتر می شود.

 

عامل جذب حشرات

 

جالب است بدانید، رنگ لباس هم می تواند احتمال گزیدگی را افزایش یا کاهش دهد. بر این اساس، حشرات به رنگ های گرم توجه بیشتری نشان می دهند. آخرین عامل جذب حشرات، باکتری هایی است که در غوزک و کف پا جمع می شوند؛ همین باکتری های این دو ناحیه را به بهشت حشرات بدل کرده است. اگرچه نمی توان به طور کلی از گزیدگی فرار کرد؛ ولی با نگاهی با این عوامل می توان تا حدی احتمال آن را کاهش داد.

 

عامل جذب حشرات

 

گروه خونی O

بررسی‌ها نشان داده است که پشه‌ها به گروه خونی O علاقه‌ی بیشتری دارند. یکی از پاسخ‌های احتمالی در خصوص این مشاهده است که گروه خونی O بویی دارد که اشتهای پشه‌ها را بیشتر تحریک می‌کند! از طرفی محققان به این یافته دست پیدا کرده‌اند که گروه خونی O دارای نوعی قند است که همین مسئله، این نوع خون را برای پشه‌ها خوشمزه‌تر خواهد کرد!

 

عامل جذب حشرات

 

گروه خونی A

پس از گروه خونی O، گروه خونی A جذاب‌ترین غذای پشه‌ها در منوی غذایی خون‌ها! محسوب می‌شود. البته گروه خونی A نصف محبوبیت گروه خونی O را دارد.

گروه خونی B

بر خلاف دو گروه خونی قبلی، پشه‌ها علاقه‌ای به گروه خونی B ندارند.

البته لازم است این نکته را به خاطر داشته باشید که یک پشه‌ی گرسنه هنگام نیش زدن شما، توجهی به گروه خونی‌تان نخواهد کرد! با این حال چنانچه گروه خونی شما مطابق ذائقه‌ی پشه‌ها باشد، لازم است که موارد جلوگیری را بیش از سایرین رعایت کنید.

 

عامل جذب حشرات

 

عوامل دیگر در گزش پشه‌ها

غیر از گروه خون، موارد دیگری هم در انتخاب شما از طرف پشه‌ها تاثیرگذار است. برای مثال پشه‌ها بوی پا را دوست دارند! به بیان دیگر یک بدن عرق کرده و بدبو با این که انسان‌ها را از شما دور می‌کند اما به پشه‌ها نزدیک خواهد کرد. چرا که عرق حاوی اسید لاکتیک است که پشه‌ها به راحتی از آن نمی‌گذرند!

عامل دیگر این است که پشه‌ها، به خصوص پشه‌های ماده عاشق دی‌اکسید کربن هستند و می توانند آن را از فاصله‌ی ۵۰ متری تشخیص دهند. در هر بار بازدم که دی‌اکسید کربن را از ریه‌ها خارج می‌کنید، شست پشه‌ها خبردار شده و خود را با حرکات زیگزاگ به شما می‌رسانند!

 

عامل جذب حشرات

 

بعضی محققان بر این باور هستند که رنگ لباس هم می‌تواند در جذب پشه موثر باشد. به طوری که پشه‌ها جذب رنگ‌های گرم مانند قرمز، زرد و نارنجی می‌شوند.

علاوه بر تمام این موارد، ژنتیک افراد هم می‌تواند باعث جلب توجه پشه‌ها بشود. ساز و کار ژنتیکی بعضی افراد باعث می‌شود که بیشتر از بقیه در خطر گزش پشه‌ها قرار بگیرند.

 به طور کلی دانشمندان پس از مطالعات بسیار عواملی را که ممکن است در جذب حشرات به شما تاثیر گذار باشد، مشخص کردند:

انتشار بیشتر کربن دی‌اکسید: افرادی دارای جثه بزرگ‌تری بوده و یا زنان باردار مستعد جذب بیشتر حشرات به خود هستند.

ورزش: با ورزش بیشتر، اسیدلاکتیک ساخته‌شده در بدن که توسط عرق در هوا منتشر می‌شود، افزایش یافته حشرات را بیشتر به خود جذب می‌کند.

الکل: دانشمندان در مطالعه‌ای دریافتند فردی که یک لیوان آب جو نوشیده است، حشرات بیشتری نسبت به سایر افراد به خود جذب می‌کند.

گروه خونی: افراد با گروه خونی O برای حشرات جذاب‌ترند.

ژنتیک: ژن بعضی افراد باعث جذب شدن بیشتر حشرات به آن‌ها می‌شود.

باکتری: هرچقدر میزان باکتری روی پوست افراد بیشتر باشد، جذابیت کمتری برای حشرات دارند.

ترکیب جذاب: بدن برخی افراد ترکیباتی تولید می‌کند که حشرات بیشتری به خود جذب می‌کنند.

بارداری: در گزارشی زنان باردار حشرات ناقل مالاریا را دو برابر افراد عادی به خود جذب می‌کردند.

جنسیت: حشرات بیشتر زنان را مورد طعمه قرار می‌دهند، همچنین زنان نیش‌های بزرگ‌تر و دردناک‌تری را نسبت به مردان تحمل می‌کنند.

 عامل جذب حشرات

 

اطلاعات تکميلي