توضیح مختصر مشعلها

   مشعلها تجهیزاتی جهت اختلاط صحیح سوخت و هوا هستند که ضمن واکنش احتراق، انرژی شیمیایی سوخت را به انرژی حرارتی تبدیل می کنند. مشعلها را از نظر نوع سوخت به تیپهای مشعلهای گازسوز ، مایع سوز و جامد سوز تقسیم می کنند. برای تامین بهینه این منظور مشعلها باید بتوانند :

  1. سوخت را در حد انتظار اتمیزه کنند.
  2. سوخت و هوا را در مدت زمان کوتاهی با هم بیامیزند.
  3. تولید کربن نسوخته را به حد اقل برسانند.
  4. همچنین باید سرویس و نگهداری مشعلها آسان باشد .

   مشعلها را از نظر نوع سوخت به تیپهای مشعلهای گازسوز ، مایع سوز و جامد سوز تقسیم می کنند. اما در اینجا مشعلها را از نظر نحوه کار تقسیم بندی می کنیم :

   1) مشعل های تبخیری ( Vapourizing Burners ) :

   در این گونه مشعل ها سوخت در منطقه ای تبخیر شده، سپس با هوای لازم برای احتراق می آمیزد و بعد محترق می شود. مشعل های بخاری های خانگی ، والورها ، چراغهای فتیله ای نفتی، همه از این نوعند.

    2) مشعلهای پودرکننده ( Atomizing Burners ) :

   در این نوع مشعلها ، سوخت پس از اتمیزه شدن ( پودر شدن ) با هوا در آمیخته و وارد کوره می شود .

    3) مشعلهای گریز از مرکز ( Rotating Cup Burners ) :

   در این گونه از مشعل ها که به مشعل های دورانی نیز شهرت دارند، بر اثر دوران محفظه چرخشی، سوخت وارد محفظه نیمه مخروطی اتمیزاسیون شده و بر اثر نیروی گریز از مرکز، پودر می شود.

    زاویه محفظه اتمیزاسیون و همچنین سرعت زاویه ای دوران نقشهای اساسی در اتمیزاسیون دارند . شیب شعله بستگی به شیب مخروط و همچنین وضعیت نازل دارد .

   سرعت دوران غالباً 1000 تا 3000 دور در دقیقه است. عموماً برای پودر کردن نفت کوره ها از این گونه مشعلها استفاده می شود. در عمل باید این مشعلها را بطور افقی نصب کرد. از معایب این گونه مشعلها ، همگن و هم اندازه نبودن قطرات اتمیزه شده سوخت و نشت زیاد مشعل را می توان نام برد. نمونه ای از این مشعل در شكل 1 نشان داده شده است:

 

rotary-cup.jpg

شکل(1). نمونه ای از مشعل های Rotary Cup

   همچنین شكل های 2 و 3 دو نمونه مشعل گازی و گازوییلی مورد استفاده در بویلر ها با ادوات جانبی آنها نشان داده شده است :

121212.jpg

شكل(2). یك نمونه مشعل گازوئیلی

 

Untitled-2.jpg

شكل(3). مشعل گازی و ادوات جانبی آن