طراحی سلول‌های خورشیدی کارآمدتر با قابلیت بازیابی نور

   بازیابی نور با استفاده از موادی مبتنی بر پروسکایت تحقیقی که به تازگی توسط دانشمندان دانشگاه کمبریج صورت گرفته شده است این تحقیق به دستاوردهای بزرگ در بهره‌وری سلول‌های خورشیدی کمک شایانی خواهد کرد.این گروه از مواد مصنوعی موسوم به پروسکایت‌های هالید سرب هیبریدی، نویدبخش انقلابی در حوزه انرژی خورشیدی هستند.

   سلول‌های خورشیدی تولید شده با پروسکایت، ارزان و ساده بوده و به اندازه سیلیکون که در حال حاضر در بیشتر پنلهای خورشیدی خانگی مورد استفاده قرار می گیرد، دارای انرژی کارآمد است.

   سلول‌های خورشیدی با جذب فوتون‌ها از خورشید برای تولید بارهای الکتریکی کار می‌کنند، اما این فرآیند همچنین عملکرد معکوس نیز دارد زیرا زمانی که بارهای الکتریکی مجددا ترکیب می‌شوند، می‌توانند یک فوتون ایجاد کنند.

   این تحقیق نشان داد که سلول‌های پروسکایت از قابلیت اضافی برای جذب مجدد این فوتون‌های مجددا تولید شده برخوردارند که به فرآیند آن "بازیابی فوتون" گفته می‌شود. این امر باعث ایجاد یک اثر تمرکز درون سلول می‌شود؛ بطوری که انگار از یک لنز برای متمرکز کردن نورهای زیاد در یک نقطه استفاده شده باشد.

   این تحقیق شامل تاباندن لیزر بر روی یک بخش از نمونه 500 نانومتری از پروسکایت سرب-یدید بود. پروسکایت‌ها زمانی که با سرب-یدید تماس پیدا می‌کنند، نور منتشر می‌کنند از این رو محققان توانستند فعالیت فوتونی درون نمونه را بر اساس نوری که تابش می‌کرد، اندازه‌گیری کنند.

   آن‌ها در نزدیکی جایی که نور لیزر بر روی فیلم تابنده شده بود، یک تابش نور نزدیک مادون قرمز شناسایی کردند. اما این تابش همچنین در فاصله دورتر از جایی که لیزر به نقطه برخورد کرده بود به همراه تابش دومی از فوتون‌های با انرژی پائین تر مشاهده شد.

اطلاعات تکميلي

  • منبع: خبرگزاری ایسنا
  • حوزه کاربرد: طراحی سلولهای خورشیدی-بهره وری سلولهای خورشیدی
  • سازمانهاي وابسته: دانشمندان دانشگاه کمبریج