ظروف چدنی

   چدن ها ترکیبی از آهن و کربن هستند. با وجود کاهش قابل توجه در تولید چدن‌ها در طول دهه گذشته، چدن‌ها به عنوان مهمترین آلیاژهای ریختگی مورد توجه بوده‌اند. محبوبیت ریشه ای چدن‌ها در ریخته گری اشکال پیچیده با هزینه‌های پایین تولید، قیمت تمام شده نسبتا پایین و محدوده وسیع خصوصیاتی که قابل دسترسی توسط کنترل دقیق ترکیب و سرعت خنک کردن بدون تغییرات بنیانی و اساسی در روش‌های تولید، است. 

 

مزایای استفاده از ظروف چدنی

  • زیاده از حد داغ نمی‌شوند و حرارت را به‌خوبی نگه می‌دارند، برای پخت و پزهای طولانی با دمای متوسط مناسب هستند.
  • عمر بالایی دارند.

 

معایب استفاده از ظروف چدنی

  • وزن این ظروف نسبتا سنگین است.
  • غدا در آنها می چسبد بنابراین در این ظروف اکثرا از روکش تفلون استفاده می شود.
  • برای رستوران ها و آشپزخانه ها مناسب ترند.
  • در صورتیکه ماده غذایی مدت زیادی در ظرف باقی بماند باعث اکسید شدن آن می شود.
  • در ظروف چدنی فاقد روکش نباید مواد اسیدی مثل آبلیمو یا سس گوجه فرنگی ریخت.
  • در ظرف چدنی ای نباید آب به مدت طولانی بماند زیرا باعث می شود زنگ بزند.

اطلاعات تکميلي