عوامل مؤثر در طراحی برجهای خنک کننده

      عوامل مؤثر در طراحی برجهای خنک کننده را به طور خلاصه می توان به صورت زیر بیان کرد :

  1. میزان افت درجه حرارت (اختلاف دمای ورودی وخروجی برج(
  2. اختلاف بین درجه حرارت آب سرد و درجه حرارت مرطوب هوا
  3. دمای مرطوب محیط : اصولاً خنک کردن آب زیر این دما غیر ممکن است .
  4. شدت جریان آب
  5. شدت جریان هوا
  6. نوع آکنه های بر
  7. روش پخش آب

   تجربه ثابت کرده است که برای هر 10 درجه فارنهایت افت دما در برج خنک کننده میزان تبخیر در حدود یک درصد کل آب در حال گردش می باشد .

   چون نمک های کلرور حلالیت زیادی دارند غلظت یون کلر در آب ورودی به برج و آب در حال گردش راهنمای بسیار خوبی برای تعیین غلظت بوده و بنابراین همیشه باید آن را بازدید و بررسی نمود . افزایش غلظت مواد محلول و مواد معلق در آب در حال گردش در برج خنک کننده ایجاد اشکال می نماید که برای جلوگیری از افزایش غلظت مواد محلول و مواد معلق مقداری از آب در حال گردش را تخلیه می کنند که این آب در صنعت به زیر آب (Blow down) معروف است .

   مقدار آب برج همچنین ممکن است تصادفی یا به وسیله باد تقلیل یابد. اصولاً در برجهای خنک کننده مقداری آب به صورت گرد در آمده و توسط باد یا کشش از برج خارج می شود .مقدار تخلیه لازم در برج برای کنترل مواد محلول و معلق مجاز را می توان از رابطه زیر به دست آورد :

M=(B+W)*C

   که دررابطه فوق

مقدار زیر آب بر حسب gal/hr یا m3/hr

مقدار آب تبخیر شدهبر حسب gal/hr یا m3/hrC  ضریب غلطت پیشنهاد شده برای برج

مقدار آبی که توسط باد خارج می شود بر حسب gal/hr یا m3/hr

   مقدار آبی که باد همراه خود از برج خارج می سازد در رابطه بالا منفی است، زیرا آب مواد محلول و معلق را نیز با خود می برد. بنابراین تاثیر در غلظت و بالا بردن املاح آب ندارد. مقدار آب لازم جهت جبران آب کسری برج از رابطه زیر به دست آورد :

MAKE UP = E +B + W

   شایان ذکر است اطلاعاتی که از طرف مصرف کنندگان در اختیار طراحان قرارمی گیرد در طراحی برج اهمیت فراوانی دارد. مانند اختلاف دما ، مقدار آب در حال گردش، مقدار زیر آب .

اطلاعات تکميلي