سختی گیر مغناطیسی وکاربردهای آن

 کلسیم و منیزیم که به صورت کربنات می‌باشند مهم ترین عامل ایجاد رسوب در جدار تأسیسات حرارتی می‌باشند و این املاح به شکل رسوب در قسمت های مختلف تأسیسات حرارتی تجمع یافته و باگذشت زمان باعث ایجاد مشکلات جدی در محل های مذبور می‌شود.

سختی گیر مغناطیسی

 
برای برطرف کردن این مشکل راه کارهای مفیدی وجود دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :
  1. سختی گیر رزینی

  2. استفاده از آهک

  3. کمک گرفتن از تجهیزات آب شیرین کن

در روش های فوق معایبی وجود دارد لذا امروزه یکی از روش‌های خوب برای جلوگیری از رسوب‌دهی آب استفاده از دستگاه های مغناطیسی برای از بین بردن سختی می‌باشد.

این دستگاه اولین بار در سال 1945 وارد صنعت آب و فاضلاب شدند و به نام CEPI نیز شناخته می‌شوند.

 

سختی گیر مغناطیسی

 

ویژگی‌های سختی گیر مغناطیسی عبارت اند از:

1. سختی گیر مغناطیسی مانع به وجود آمدن رسوب در دستگاه‌ها و تجهیزات می‌شود.

2. اگر خوردگی لوله کم شود نتیجتاً طول عمر لوله‌ها و تجهیزات بالا می‌رود که این یکی دیگر از کارهای دستگاه سختی گیر مغناطیسی است.
3. با بالا رفتن حلالیت آبی که تحت تأثیر سختی گیر مغناطیسی است ، مواد شوینده مانند صابون و شامپو بهتر کف می‌کنند 
4. با به کارگیری از سختی گیر مغناطیسی احتیاج ما به سختی گیرهای شیمیایی، تبادل یونی و اسید شویی از بین خواهد رفت 
5. سختی گیر مغناطیسی موجب تغییرات فیزیکی در آب می‌شود.
علاوه بر سازگاری با محیط زیست برخلاف سختی گیر های شیمیایی تبادل يونی که باعث افت کیفیت آب می‌شود مرغوبیت آب را همچنان خوب و مطلوب حفظ می‌کند
6. نصب سختی گیر مغناطیسی سهل و ممکن و قابل تعبیه بر روی هر نوع لوله می‌باشد.

 

 سختی گیر مغناطیسی

 

دستگاه سختی گیر مغناطیسی

اساس کار سختی گیر های مغناطیسی، خنثی کردن کریستال های کلسیم می‌باشد. پیوستن کلسیم موجود در آب به دی‌اکسید کربن آزادشده کریستال های کلسیم را ایجاد می‌نماید که این کریستال ها باعث تشکیل رسوبات سخت بر روی جدارهای داخلی لوله ها، شیرها، کویل ها و بویلر ها و ... خواهد شد.

 

سختی گیر مغناطیسی

 

در اثر عبور جریان آب با سرعت خطی مناسب از حوزه مغناطیسی دستگاه بر اساس اصل القاء الکترومغناطیسی، جریان القائی ناشی از میدان مغناطیسی بر هسته زائی و کریستال زاسیون یون‌ های Ca و HCO3 تأثیر گذاشته و باعث تغییر شکل کریستال‌های کلسیم کربنات از گونه کلسیت به آراگونیت می‌شود که در نهایت توده ای یو شکل از میکرو کریستال های آراگونیت تشکیل می‌شود که در آب شناور (به‌ صورت امولسیون) خواهد بود و تمایل به رسوب گذاری بر جداره تأسیسات در تماس با آب را نداشته و همراه با جریان آب در یک مدار باز از داخل سیستم عبور کرده و تخلیه می‌گردد و در یک سیکل بسته به هنگام drain سیستم از مدار خارج می‌شود.

 

سختی گیر مغناطیسی

 

اطلاعات تکميلي