مقایسه مقاومت حرارتی تیغه های متداول ساختمانی

 

   جهت صرفه جویی در مصرف انرژی و محدود کردن انتقال گرما، باید تمامی اجزای تشکیل دهنده پوسته خارجی (که از یک طرف با فضاهای کنترل شده و ازطرف دیگر با فضاهای خارج و یا فضاهای کنترل نشده در تماسند) عایق حرارتی داشته باشند. عایق کاری حرارتی می تواند از داخل، خارج و یا بصورت لایه ای در میان عناصر ساختمان اجرا شود و یا مصالح تشکیل دهنده عنصر ساختمانی به تنهایی دارای ضریب هدایت حرارتی اندک بوده ومانند عایق حرارتی عمل نماید. بطور کلی با توجه به تعریف ضریب هدایت حرارتی مقدار حرارتی که در یک ثانیه از یک متر مربع عنصری همگن به ضخامت یک متر، درحالت پایدار، عبور می کند و اختلافی برابر یک درجه کلوین بین دمای دو سطح طرفین عنصر ایجاد نماید را ضریب هدایت حرارتی گویند و با نشان Untitled0100.jpg می دهند و واحد آن وات بر متر، درجه کلوین می باشد Untitled_copy_copy_copy.jpg مقاومت حرارتی یک لایه نسبت ضخامت آن لایه برحسب متر به ضریب هدایتی آن است. همچنین مقاومت حرارتی قابلیت عایق بودن یک یا چند لایه از پوسته یا کل پوسته را مشخص می کند و عبارت است از:

Untitled0_copy_copy.jpg

که واحد آن  Untitled1_copy.jpgمی باشد. لذا هرچه ضریب هدایتی یک ماده کمتر و مقاومت حرارتی آن بیشتر باشد، جسم عایق بهتری خواهد بود. در جدول زیر ضریب هدایتی حرارتی مصالح مختلف مشخص گردیده است.

ضریب هدایت حرارتی مصالح مختلف

Untitled10.jpg

 

محاسبه در تیغه های مختلف

Untitled010.jpg

 

   لذا با توجه به مقادیر موجود در جداول فوق می توان نتیجه گرفت تیغه های درای وال عایق بهتری نسبت به سایر تیغه ها بوده و آجر فشاری و دیوار سفالی عایق کمتری نسبت به سایر مصالح می باشد که متأسفانه بیشترین مصرف را در مصالح تشکیل دهنده تیغه ها در ساخت و ساز و اجرای ساختمان ها دارند.

 

اطلاعات تکميلي

  • حوزه کاربرد: عایق حرارتی