جایگاه نیروگاه های زباله سوز در جهان

     امروزه زباله سوزی با دو روش انجام می شود: زباله سوزی با تبدیل برق و زباله سوزی بدون تبدیل برق.

   با توجه به کمبود منابع سوخت های فسیلی و پیش بینی اتمام آن ها، برنامه هایی جهت توسعه بهره برداری از سیستم های زباله سوز همراه با تولید برق وجود دارد، بنابراین آماده سازی مواد و ارزش حرارتی آن ها از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

جایگاه نیروگاه های زباله سوز در جهان

   مطابق آمار ارائه شده از سوی EPA در سال 2003، کل ظرفیت امحاء زباله به روش زباله سوزی در ایالات متحده معادل 69600 تن در روز می باشد. در مورد سرانه زباله سوزی به ازای هر نفر در سال 2003، دانمارک و هلند بالاترین مقام را داشتند، به منظور اجرای دستورالعمل شماره EC/76/2000، دفن زباله باید تا سال 2010 حذف می شد، بنابراین در آینده ای نزدیک رشد حجم زباله سوزی و همچنین افزایش در بازیافت انرژی را شاهد خواهیم بود. امروزه نیروگاه های زباله سوز مدرن و با ظرفیت های بالا در کشورهای صنعتی منطقه آسیا - پاسیفیک در حال فعالیت می باشند. از جمله این کشورها می توان به استرالیا، هنگ کنگ، ژاپن، سنگاپور، کره جنوبی و تایوان اشاره کرد. نیاز به سرمایه گذاری کلان، هزینه های تعمیرات و نگهداری بالا و قوانین و محدودیت های شدید در زمینه تولید آلاینده ها از عوامل بازدارنده در استفاده از تکنولوژی زباله سوزی به منظور انهدام زباله در این مناطق می باشد. هم اکنون در سنگاپور سه نیروگاه زباله سوز در حال فعالیت می باشند که هر سه نیروگاه دارای طراحی مشابه بوده و جمعا 90 درصد از 5800 تن زباله روزانه تولیدی این کشور را می سوزانند.

   نیروگاه های موجود در ژاپن، کره جنوبی و تایوان نیز دارای تکنولوژی مشابه با نیروگاه های سنگاپور هستند. در این کشورها، هنوز هم مشکلات زیادی در زمینه استفاده از زباله سوزی وجود دارد که عمده آن ها به این دلیل است که دمای این نیروگاه ها به حد کافی بالا نیست تا عوامل بیماری زای میکربی از بین برود و همچنین در غیاب دستگاه های کنترل آلودگی، تولید و انتشار آلاینده ها در آنها بسیار بالاست.

 

تولید انرژی

   ظرفیت نیروگاه های زباله سوز از 2/1 تا 60 تن بر ساعت متغیر است. بنابراین تعداد نیروگاه های زباله سوز در هر کشور نمی تواند لزوما معرف ظرفیت زباله سوزی آن کشور باشد. در این بین آلمان بیشترین حجم زباله سوزی را دارد اما در مورد سرانه زباله سوزی به منظور تولید برق دانمارک مقام اول را در اختیار دارد و پس از آن هلند و مجارستان در رده های بعدی قرار می گیرند.

   در اروپا نیروگاه های متعددی در حال بهره برداری و یا در حال ساخته شدن می باشند و سعی کشورهای اروپایی در بهره برداری اصولی و مطابق استانداردهای موجود خصوصا دستورالعمل EC/76/2000 است. در کشورهای اسکاندیناوی بیشتر نیروگاه های زباله سوز به منظور تولید همزمان برق و حرارت می باشند. تقریبا در تمامی کشورهایی که دارای نیروگاه های زباله سوز می باشند، انرژی حاصل از سوختن زباله به اشکال مختلف بازیافت می شود. معمولا بازیافت انرژی به دو هدف انجام می گیرد.

   درکشورهای اسکاندیناوی درصد زیادی از انرژی بازیافت شده برای تولید آب گرم به منظور گرمایش و در سایر کشورها برای تولید بخار به منظور تولید برق استفاده می شود. بر مبنای نوع سیستم زباله سوزی، در صورت سوزاندن زباله امکان تولید انرژی الکتریکی و حرارتی وجود خواهد داشت. میزان تولید این انرژی ها متناسب با حجم زباله، ترکیب عناصر موجود در زباله، درصد رطوبت موجود، نحوه تغذیه زباله در سیستم و شرایط اشتعال زباله کاملا متغیر می باشد. به گونه ای که در صورتی که رطوبت موجود در زباله ها بالا باشد، گاهی از اوقات می بایست برای امحاء زباله ابتدا باید برای خشک نمودن، زباله را تحت حرارت قرار داد و سپس در کوره زباله سوز، زباله را سوزاند.

اطلاعات تکميلي

  • حوزه کاربرد: اهمیت نیروگاه های زباله سوز