انواع انرژی های تجدید پذیر

   به طور کلی انواع انرژی های تجدید پذیر شناخته شده عبارتند از:

   برخی منابع انرژی تجدید پذیر مانند انرژی خورشید، انرژی باد و انرژی گرمایی زمین، اساسا دارای منابع تمام نشدنی هستند. در مقابل سایر منابع انرژی مانند چوب و اکسیژن در صورتی تجدید پذیر محسوب می گردند که یک بازه زمانی و یا تلاشی جهت تجدید شدن آن در نظر گرفته شود،. اگرچه اکثر فلزات گران قیمت به طور طبیعی جایگزین نمی شوند اما می توان آن ها را تجدید پذیر در نظر گرفت چرا که در زمان استخراج و استفاده، تخریب نشده و از بین نمی روند.

   انرژی خورشید را به طور مستقیم (فوتو الکتریک و گرمایش) و غیرمستقیم (باد، آب و فوتوسنتز) می توان منبع و ریشه اصلی اکثر انرژی های تجدید پذیر دانست. در اثر گرمای خورشید جریان باد تولید می گردد که این جریان دارای انرژی جنبشی بوده و توسط توربین های بادی دریافت می گردد. بادها و گرمای خورشید سبب تبخیر آب می شوند. زمانی که این بخار به باران و برف تبدیل شده به روی سطح زمین بازگشته و به صورت رودخانه و جریان های آبی در می آیند. انرژی ذخیره شده در آن ها توسط نیروگاه برق آبی دریافت می گردد. در کنار باران و برف، نور خورشید سبب رشد گیاهان می شود. مواد ارگانیک که درون گیاه بوجود می آیند انرژی زیست توده را تولید می کنند. انرژی زیست توده می تواند برای تولید الکتریسیته، سوخت های حمل و نقل و ... مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از انژی زیست توده برای هر منظوری، بیوانرژی نامیده می شود.

   هیدروژن همانند آب در بیشتر مواد ارگانیک یافت می شود. عنصری است که در طبیعت بوفور وجود دارد. اما به طور طبیعی به صورت یک گاز مستقل نبوده و همواره به صورت ترکیب با سایر عناصر یافت می شود، مانند ترکیب با اکسیژن که آب را تولید می کند. هیدروژن زمانی که از عنصر دیگر جدا شود می تواند به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرد.

   مادر تمام انرژی های دنیا را می توان خورشید دانست اما با این وجود همه منابع تجدیدپذیر انرژی، وابسته به خورشید نیستند. انرژی زمین گرمایی از گرمای درونی زمین برای هدف های مختلفی بهره می برد، مانند تولید توان الكتریكی و سرمایش و گرمایش ساختمان ها. انرژی امواج اقیانوسی نیز از تاثیر جاذبه ماه و خورشید بر روی زمین بوجود می آید.

اطلاعات تکميلي

  • حوزه کاربرد: انرژیهای تجدید پذیر