عایق حرارتی و برودتی

   عایق کاری حرارتی و برودتی یکی از الزامات اولیه ساخت و ساز محسوب می شود. برای ذخیره سازی گرمای خانه در زمستان و سرمای خانه در تابستان به عایق های حرارتی و برودتی نیاز مبرم وجود دارد. به طور معمول عایق های حرارتی برای کف، سقف، دیوار، لوله های گرمایشی و سرمایشی، کانال های هوا و هر قسمتی از ساختمان که نیاز به عایق کاری داشته باشد، کاربرد دارند.

   عایق های حرارتی عموماً به سه دسته تقسیم می شوند:

  • یک دسته از آن ها به عایق های پشم و شیشه و پشم سنگ معروف هستند که در مقابل حرارت مقاومت خوبی ندارند، بنابراین زمانی که رطوبت هوا زیاد می شود با مشکل مواجه می شوند.
  • دسته دیگر عایق های پلی اتیلنی بوده که به فوم سفید معروف هستند که اگرچه در مقابل سرما مقاومت خوبی دارند ولی فاقد خاصیت انعطاف پذیری بوده و در مقابل گرما مقاوم نیستند.
  • نسل جدید عایق ها؛ عایق های «الاستومتری» سلول بسته هستند که با قیمت مناسب در بازار ایران عرضه می شوند. این عایق ها به دلیل دارا بودن سلول های بسیار ریز کنار هم که هوا در آن قرار دارد و نوع آرایش میکروسکوپی آن ها، باعث جلوگیری از اتلاف انرژی می شود. آن ها دمای منهای 70 درجه تا 120 درجه سانتیگراد را کنترل می کنند. ضمن اینکه رطوبت یا بخار آب به هیچ عنوان در آن ها نفوذ نمی کند. به همین دلیل از زنگ زدگی و پوسیدگی عایق ها جلوگیری می شود و نیاز به تغییر و تعویض ندارند. عایق های الاستومتری بر روی لوله های آب گرم و سرد، کانال هوا و مخازن، چیلرها، برج های خنک کننده نفت و گاز و پتروشیمی کاربرد بالایی دارند. البته در مقایسه با عایق های پشم شیشه به هزینه بیشتری نیاز دارند. بنابراین مشتریان و مالکان ساختمان ها سعی می کنند از فوم های پلی استایرن استفاده کنند که برای بسته بندی دور یخچال، تلویزیون و سایر لوازم الکترونیکی به کارمی روند.

اطلاعات تکميلي

  • حوزه کاربرد: عایق کاری ساختمان