تغییرات جوی و تأثیر آن بر منابع انرژی تجدید پذیر

   تغییرات شدید جوی می تواند کشورها را برای دستیابی به اهداف تعیین شده در زمینه استفاده از انرژی های تجدید پذیر با مشکلات بسیاری مواجه نماید.

   توربین های بادی ممکن است در آینده با مشکلاتی نظیر فرسایش خاک یا عدم وزش باد در برخی مناطق مواجه شوند که در این صورت سرمایه گذاری های انجام شده برای نصب و استقرار آن بی نتیجه خواهد بود. همچنين تولید انرژی از طریق استفاده از باتری های خورشیدی به دلیل تابش همیشگی خورشید در برابر تغییرات آب و هوایی مصون نمي باشد و غالبا این پنل ها که باید به صورت گسترده روی دشت ها یا زمین های هموار نصب و مستقر شوند نیز با خطراتی ناشی از رانش زمین، سیلاب و. . . مواجه خواهند شد.  برای تولید نیرو از طریق قدرت جزر و مد دریا نیز توجه به عوارض ناشی از افزایش سطح آب و فعالیت طوفان ها ضرورت دارد. بنابراین در عمل منابع انرژی نیز در حال تغییر بوده و اهمیت تولید آن در شرایط متغیر آب و هوایی همچنان پایدار باقی خواهد ماند.

   در جهت درک مشکلات ناشی از تغییرات جوی بر روند تولید انرژی های تجدیدپذیر نیز می بایستی به مشکلات تولید انرژی توسط توربین های بادی توجه شود. از طرفی شدت وزش باد در همه اوقات یکسان نبوده بنابراین از دیدگاه علمی شبکه های انرژی تولید شده نیز برای تامین نیاز مصرف کنندگان به منبع باثباتی نیاز داشته تا بتوانند به صورت مستمر برق تولید نمایند. اصولا باد با برنامه ریزی قبلی شروع به وزیدن ننموده بلکه با اراده الهی این امر میسر بوده از طرفی در مواقعی وزش باد بسیار شدید بوده که بنابر ملاحظات ایمنی توربین ها را باید خاموش نمود و چنانچه شدت باد نیز بسیار کم باشد نمی توان برق مورد نیاز را تولید کرد. در پاره ای موارد وزش باد هنگام شب شدیدتر بوده بطوریکه درزماني که مصرف برق نیز در پایین ترین حد ممکن قرار داشته این امر موجب مشکلی جدی برای شرکت های تولید کننده برق فراهم می آورد. زیرا امکانی برای ذخیره سازی برق در مقیاسی گسترده وجود ندارد. برق تولیدی نیز باید زمانی مصرف شود که در شبکه تولید شده لذا از جائیکه این امکان وجود نداشته که الکتریسیته تولیدی در مقیاسی وسیع ذخیره شود مشکلات عدم تولید مناسب انرژی از باد نیز افزایش خواهد یافت. از طرفی نیروگاه های بادی درست در همان مناطقی که شدیدا به برق نیاز دارند دایر نمی شوند به همین علت باید برای انتقال الکتریسیته تولید شده انرژی را از طریق ایجاد خطوط شبکه منتقل نمود که این موضوع نیز به میلیاردها تومان سرمایه گذاری نیاز دارد.

   به هرحال با توجه به تشدید تغییرات جوی در آینده و آثار مخرب احتمالی آن در روند سرمایه گذاری های صورت پذیرفته لازمست قبل از انتخاب هر منطقه ای جهت احداث تاسیسات تولید انرژی نه تنها به عوارض احتمالی بر محیط زیست توجه نمود. بلکه به عوارض متقابل زیست محیطی نیز دقت نمود.

اطلاعات تکميلي