نگرشی بر صنعت تولید روغن نباتی و تکنولوژی های آن

چکیده

    در گزارش حاضر ابتدا تاریخچه صنعت روغن كشی و تصفیه آن به همراه میزان تولید و مصرف آن در جهان و ایران بیان شده است. در فصل دوم فرآیند تولید روغن، روش های معمول مورد استفاده در این صنعت برای دانه ها و میوه های روغنی مختلف از جمله پنبه دانه، سویا، بادام زمینی، كانولا، شلغم روغنی، دانه كنجد، جوانه ذرت و همچنین زیتون، پالم و نارگیل بیان و در ادامه استخراج روغن به وسیله اكستراكتورها آورده شده است. در ادامه در فصل سوم فرآیند روغنكشی از دانه ها و میوه های روغنی مختلف از لحاظ نوع و ماهیت فرآیند به تفكیك ارائه شده است و در فصل چهارم مراحل مختلف پالایش روغن نباتی خام شامل صمغ گیری، خنثی سازی، رنگبری،‌ هیدروژناسیون،‌ بی بو كردن و زمستانه كردن به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل پنجم انواع تست های كنترل كیفی روغن نباتی مایع و جامد و استانداردهای موجود در این رابطه معرفی و در فصل دیگر تكنولوژی های نوین صنعت روغن نباتی در دو شاخه روغنكشی و تصفیه معرفی شده است. درادامه روند تولید و مصرف روغن نباتی در دنیا و كشور ایران مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و پس از معرفی واحدهای صنعتی روغنكشی و تصفیه روغن نباتی كشور،‌ میزان تولید هریك از آن ها در سال های مختلف ارائه شده است. در فصل آخر براساس تحلیل روند تولید و مصرف روغن نباتی در كشور و نیز پتانسیل های تولید دانه های روغنی مختلف در داخل كشور، استراتژی كشور در خصوص تولید دانه های روغنی و صنعت روغن نباتی به تفصیل ارائه و مورد بررسی قرار گرفته است.

دانلود فهرست مطالب گزارش فوق

 

اطلاعات تکميلي

  • حوزه کاربرد: آشنایی با صنعت تولید روغن نباتی
  • سازمانهاي وابسته: صنایع تولید روغن