كوره های مقاومتی و انواع آن

   كوره های مقاومتی(Resistance Furnace) برای ذوب فولاد، چدن، آلیاژ های مس و آلیاژهای غیر آهنی كاربرد دارد. اصولا طرز کار این کوره بر مبنای المانهای گرمایی قرار دارد. مكانیزم عملكرد این كوره ها بر اساس مقاومت الكتریكی كوره استوار است. المنتهای این كوره از آلیاژی با نقطه ذوب بالا و مقاومت به خوردگی و اكسیداسیون بالا تشکیل شده است. جریان الكتریسیته را با شدت جریان بالا از این المنت ها عبور می دهند و از حرارت ایجاد شده و كنترل شده جهت ذوب فلزات استفاده می کنند. جهت تنظیم حرارت این كوره ها از یك سیستم كنترل كننده استفاده می شود كه با ارائه درجه حرارت به دستگاه تلرانسی حرارتی مربوط به دستگاه، حرارات را با قطع و وصل كردن جریان برق كنترل می كند.

   کوره های مقاومتی به دو گروه كوره های مقاومتی با گرم كنندگی غیر مستقیم و كوره های مقاومتی با گرم كنندگی مستقیم تقسیم بندی می شود:

   الف)كوره های مقاومتی با گرم كنندگی غیر مستقیم

   در این نوع از كوره ها جریان برق هیچ ارتباطی با شارژ كوره ندارد. یعنی حرارت توسط المنت های فنری شكل  دور بوته که جریان برق از آنها می گذرد  ابتدا به بوته و بعد از بوته به شارژ انتقال می یابد.

   ب)كوره های مقاومتی با گرم كننده مستقیم

   در این نمونه از كوره های مقاومتی، مقاومت مورد نظر كه جریان برق از آن می گذرد همان فلز شارژ است كه در اثر عبور جریان الكتریسیته با ولتاژ كم و جریان زیاد گرم شده و موجب ذوب آن می شود. از این نوع كوره ها جهت ذوب فلزات كمتر مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر جهت گرم نگهداشتن فلزات استفاده می شود. عیب اساسی این كوره ها مصرف برق زیاد است.

   مزایای این نوع كوره ها عبارتند از آلودگی كم، كاركردن راحت تر نسبت به بقیه كوره ها و در موسسه های آموزش بزرگ و همچنین در دانشگاهها بزرگ جهت ذوب ، یا نگهداشتن ذوب استفاده می شود. و همچنین كار اصلی این كوره ها بهبود خواص مكانیكی در فلزات می باشد.

 

اطلاعات تکميلي