صفحه های شناور انرژی خورشیدی در آبهای ژاپن

صنعت انرژی های تجدید پذیر در ژاپن در کانون توجه است و به نظر می رسد این روند ادامه دار باشد. نیازهای تکنولوژیک ژاپن و نقش شرکت های اروپایی در این برنامه چیست؟

در شهر ساحلی کوبه در ژاپن، صفحه های خورشیدی شناور نصب شده است. الکتریسیه بدست آمده از انرژی خورشیدی به شرکت های برق فروخته می شود. یک شرکت فرانسوی اجرای این پروژه را برعهده دارد.

 

صفحه های شناور انرژی خورشیدی در آبهای ژاپن

 

نژ بران، مدیر فروش این شرکت می گوید: «در ژاپن بهای خرید الکتریسیته بالاست. از سوی دیگر این کشور آفتاب خوبی دارد. با اینحال به دلیل کوهستانی بودن، نصب مراکز انرژی خورشیدی بر روی زمین گران و دشوار است. ژاپن به دلیل وجود سطح گسترده آب در اطراف خود، پتانسیل زیادی برای صنعت انرژی خورشیدی شناور داراست.»

نو بودن این تکنولوژی و هم چنین نصب آسان آن بر روی دریاچه ها برای ژاپنی ها جذاب است.

هاژیمه موری، مدیر کل شرکت «آسمان و زمین» ژاپن که مسئولیت پروژه صفحه های خورشیدی شناور را برعهده دارد می گوید: «نصب شناورها بسیار آسان است. مانند یک لگو است. اینگونه کنار هم نصب می شوند.»

هنگام راه اندازی این تکنولوژی از سوی شرکت فرانسوی، شرکت های جانبی برای توسعه این صنعت به همکاری پرداختند. شرکت کیوسرا یکی از این شرکت هاست که به تولید صفحه های فتوولتاییک می پردازد.

 

صفحه های شناور انرژی خورشیدی در آبهای ژاپن

 

توشیدی کویانو، مدیر عامل شرکت کیوسرا می گوید: «آن ها با صفحه های خورشیدی شناور به نتایج خیلی خوبی دست یافتند. می دانستیم که پیش تر، پروژه های دیگری در ژاپن اجرا کرده بودند. سریع تصمیم گرفتیم با آن ها همکاری کنیم.»

در همین حال برای تهیه بودجه مورد نیاز، شرکت فرانسوی مزبور با یکی از بزرگترین شرکت های سرمایه گذاری ژاپن با نام «قرن توکیو» به همکاری پرداخت.

هیرواکی اوگینو، مدیر عامل شرکت «قرن توکیو» می گوید: «در دو سال گذشته برای سرمایه گذاری در چندین پروژه با آن ها همکاری کردیم. آن ها به ما گفتند پروژه های بزرگ بین المللی در دست دارند. تصمیم گرفته ایم ۱۵ درصد سهام شرکت را خریداری کنیم.»

تاکنون، شرکت فرانسوی در حدود ۲۰ پروژه نصب صفحه های خورشیدی را برعهده گرفته است.

هاژیمه موری، مدیر کل شرکت «آسمان و زمین» ژاپن درباره پروژه های آتی این شرکت می گوید: «از ماه سپتامبر بر روی مخزن سد یاماکورا در نزدیکی توکیو صفحه های خورشیدی با توانایی تولید بیش از ۱۳ مگا وات برق نصب خواهیم کرد . ما در اینجا ۱.۲ مگاوات برق تولید می کنیم. درحالیکه در یاماکورا تقریبا به ۱۲ برابر تولید انرژی کنونی دست خواهیم یافت. این بزرگترین میزان تولید انرژی در ژاپن و جهان است.»

 

صفحه های شناور انرژی خورشیدی در آبهای ژاپن

 

 

برای شرکت فرانسوی تجربه و شهرت در اجرای پروژه های اینچنینی در ژاپن یک امتیاز محسوب می شود. زیرا آن ها می توانند در سطح بین المللی وارد همکاری با دیگر کشورها شوند.

از ماه آینده فروش برق در در شهر کوبه خصوصی می شود. به عبارت دیگر مصرف کنندگان ژاپنی که به انرژی تجدید پذیر بسیار حساس هستند می توانند شرکت برق مورد نظرشان را خود انتخاب کنند. این همچنین به این معناست که رقابت جدی برای عرضه انرژی بوجود خواهد آمد.

دستآوردهای انرژی خورشیدی امسال در نمایشگاه سالانه انرژی های تجدید پذیر توکیو به نمایش در آمد. تا پایان سال جاری، ژاپن پس از آلمان بزرگترین بازار انرژی خورشیدی را در دست خواهد داشت. در همین حال، دیگر شکل های انرژی نیز مورد توجه ژاپنی هاست. برای نمونه، تولید کنندگان خودرو به سرمایه گذاری در تولید خودروها با سوخت هیدروژنی روی آورده اند.

 

صفحه های شناور انرژی خورشیدی در آبهای ژاپن

 

در این میان زیست توده (بیوماس) و انرژی باد نیز بویژه در کانون توجه شرکت های اروپایی است.

علی ایزدی نجف آبادی، متخصص تجارت سبز در شرکت بلومبرگ نیو انرژی (Bloomberg New Energy) درباره اهمیت همکاری شرکت های اروپایی با شرکت های ژاپنی می گوید : «شرکت های اروپایی تجربه های بیشتری در زمینه اجرای پروژه ها بدست آورده اند. آنها می توانند توانایی های بهتری به یاری پروژه ها کسب کنند. زیرا این پروژه ها به خودی خود ارزشمند هستند. اگر آن ها موفق به همکاری با ژاپنی ها شوند، این برای هر دو طرف سودمند خواهد بود.»

در هنگام نشست جهانی تغییرات آب و هوایی در پاریس، ژاپن اعلام کرد این کشور تا سال ۲۰۳۰ میلادی آلاینده های هوا را تا ۲۶ درصد در نسبت به سال ۲۰۱۳ کاهش خواهد داد. بی گمان، تضمین چنین کاری با سرمایه گذاری در بخش انرژی های پاک امکان پذیر است.