رتبه بندی انرژیهای تجدید پذیر همراه با اسامی کشورهای پیشتاز

   روند رو به رشد فناوری تولید برق بر اساس انرژی های تجدید پذیر خبر از تحولی بزرگ در دهه های پیش رو می دهد. در زیر طبق بررسی های انجام شده به ارائه رتبه هر کدام از این انرژی ها و کشورهای پیشتاز در این زمینه میپردازیم .
 
  • وضعیت توسعه‌ی انرژی‌‌های تجدیدپذیر در دنیا نشان می‌‌دهد که نیروگاه‌‌های بادی در میان انواع روش‌‌های تولید برق تجدیدپذیر، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند و رشد چشمگیری را در سال‌‌های گذشته تجربه کرده‌‌اند. سهم انرژی باد در این جایگاه در رتبه اول و کشورهای پیشتاز در این صنعت به ترتیب چین، آمریکا، آلمان، اسپانیا و هند میباشند.

 

  • استفاده از انرژی خورشیدی با رشدی مشابه انرژی باد در حال گسترش است. انرژی خورشیدی که در سال 2000 سهم ناچیزی در تولید برق داشت، در سال 2007 از انرژی زمین گرمایی و پس از آن، از انرژی زیست‌توده پیشی گرفته است و پس از انرژی بادی، در جایگاه دوم قرار دارد.
قیمت تمام‌شده‌ی بالاتر انرژی خورشیدی نسبت به انرژی باد، استفاده از آن را همچنان در اولویت پایین‌‌تری قرار می‌‌دهد. در مقایسه با نیروگاه‌‌های باد، نیروگاه‌‌های خورشیدی هزینه‌ی تمام‌شده‌ی بالاتری دارند که به طور متوسط 2 تا 3 برابر نیروگاه‌های بادی است. کشورهای آلمان، اسپانیا، ژاپن، ایتالیا و آمریکا کشورهای پیشتاز در این زمینه محسوب می‌شوند.
 
  • پس از این دو فناوری، انرژی زیست‌‌توده با سهم 1 درصد از کل تولید برق قرار دارد و چالش مهم پیش روی این فناوری، نیاز به غلات و دانه‌های روغنی در تأمین نیازهای غذایی کشورهای مختلف است. کشورهای آمریکا، برزیل، آلمان، اسپانیا و هند بیشترین سهم تولید برق را با استفاده از زیست‌توده به خود اختصاص داده‌‌اند.

 

  • سهم انرژی زمین‌‌گرمایی در تولید برق، به علت وجود محدودیت در مناطق قابل احداث و هزینه‌‌های بالای سرمایه‌‌گذاری، از 0.2 درصد تجاوز نمی‌‌کند. این فناوری نیز مشابه فناوری تولید برق با انرژی زیست‌توده، در سالیان اخیر، رشد چندانی نداشته است و البته کشورهای آمریکا، فیلیپین، اندونزی، مکزیک و ایتالیا در این زمینه پیشتاز هستند.