اجزا و عملکرد کوره کوپل

   کوره کوپل دارای مکانیزم عملکرد ساده بوده و بیشتر برای ذوب قراضه های چدنی استفاده می شود. نحوه کار این کوره با کوره بلند شباهت زیادی دارد. تفاوت آنها در این است که کوره بلند برای احیای سنگ معدن آهن استفاده می شود. کوره کوپل در اندازه های متنوع و با قدرت ذوب بین 100 کیلوگرم تا چند ده تن چدن وجود دارد.

   اجزاء کوره کوپل

   کوره کوپل به طور ساده به دو بخش اساسی تقسیم می شود:

•   ساختمان اصلی که شامل بدنه فلزی، مواد نسوز، محل شارژ، ورودی هوا و خروجی مذاب می شود.

•   بخشهای جانبی که شامل محل توزین شارژ، محل تصفیه گازهای خروجی، پیش گرم کن هوا و ریل شارژ می باشد.

   کوره کوپل برای تهیه انواع چدن معمولی و چدن چکش خوار مناسب می باشد. اصولا دو نوع کوره کوپل وجود دارد: کوره کوپل سرد دم و کوره کوپل گرم دم.

   الف: کوره کوپل با هوای سرد (سرد دم)

   کوره کوپل سرد دم، ابتدا از طریق سوختن کک یا جریان هوا، گرم می شود. برای این که قبل از ورود بار فلزی کک سرخ شده و به حالت التهاب در آید، لازم است که دستگاه دم، برای مدت کوتاهی روشن شود. سپس زمانی عمل بارگیری کوره انجام می شود که بلندی کک بستر به حد لازم رسیده باشد. در این موقع مواد گداز آور را متناوبا یا یکجا بر روی آهن و کک اضافه می نمایند و به محض این که کوره پر شد، جریان هوا را برقرار می سازند. آهن مذاب در بوته کوره جمع می شود یا مستقیما به داخل حوضچه می ریزد.

   ب: کوره های کوپل با هوای گرم (گرم دم)

   ساختمان کوره های کوپل گرم دم در اصل شبیه ساختمان کوره های کوپل سرد دم است. با این تفاوت که کوره کوپل گرم دم همیشه استوانه ای نیست. این کوره به کمک گرم کننده هایی که به طریق بازگشتی هوا را گرم می کنند کار می کند. برای گرم کردن هوا غالبا از حرارت گازهای گلوگاه استفاده می شود، به طوری که گازهای گلوگاه را به وسیله دستگاه مکنده به رکوپراتور می رسانند تا در آنجا عمل انتقال گرما از گازها به هوای سرد صورت گیرد.

 

اطلاعات تکميلي